Ето защо в добрите ресторанти слагат по 1 лъжичка бакпулвер в картофите:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Ето защо в добрите ресторанти слагат по 1 лъжичка бакпулвер в картофите:
16639
Снимков материал: pixabay.com
Ето защо в добрите ресторанти слагат по 1 лъжичка бакпулвер в картофите:

Бакпулверът е сред най-използваните съставки във всяка кухня и обикновено се използва за различни печива и сладкиши.

Днес обаче ще ви дадем необичаен и безценен съвет как да използвате бакпулвера, за да приготвите най-вкусните печени картофи под слънцето.

картофи с бакпулвер

Ако добавите към тях обикновен бакпулвер, резултатите ще бъдат фантастично меки отвътре и хрупкави на повърхността картофки. Не се различават от пържените, но поемат минимум мазнина. Този трик обикновено използват професионалните готвачи в големите кухни.

Резултатът е наистина фантазия!

Печени картофи с бакпулвер

Имате нужда от:

2 големи картофа

1 ч.л. сол

1 ч.л.

Бакпулвер

100 мл масло

3 клончета розмарин

3 скилидки чесън

1 шепа накълцан магданоз

вкусни печени картофи

Приготвяне:

Обелете картофите и ги нарязваме на кубчета (или в каквато искате форма).

Налейте вода в тенджерата, посолете и оставете да заври.

Добавете 1 чаена лъжичка бакпулвер към врящата вода - благодарение на този трик картофите ще бъдат меки отвътре и идеално хрупкави на повърхността след изпичане.

Поставете картофите във водата и ги оставете да се варят за около 10 минути.

Когато са полуготови (т.е. можете без проблем да забиете нож в тях), можете да ги изключите и свалите от котлона.

Нарежете на ситно розмарина и сложете в тиган със зехтин.

Смесете с пресован чесън и запържете за известно време.

След това прецедете мазнината през сито, но не изхвърляйте розмарина - пак ще го използваме.

Към изцедената мазнина добавете предварително сварените картофи и разбъркайте добре.

Покрийте тавичката с хартия за печене и върху нея сложете картофите.

Печете в предварително загрята фурна на 200 ° C за около 20 минути. 

По време на печенето обърнете картофите, така че да са хрупкави от всички страни.

Подправете с розмарин и чесън, добавете наситнен магданоз.

Разбъркайте добре, така че картофите да са напълно покрити с подправки.

Готово. Можеда поднесете!

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft