Днес искаме да споделим малък трик за тези, които обичат черен дроб. Основната задача при приготвянето на такова ястие е да се освободи черния дроб от горчивина и скованост, да му придаде апетитен вид и вкус.
По този начин можете да пържите черен дроб от говеждо, свинско или пилешко. Получавате красиви меки парчета, които искате да готвите отново и отново. Всичко се крие в една съставка ... Заинтригувахме ви, нали? Прочетете го!
Съставките
Телешки черен дроб 500 g
Яйце 1 бр
нишесте 1 супена лъжица
лук 2 бр
сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
Слънчогледово масло 20 мл
подготовка
Измийте черният дроб, отстранете ненужните власинки, нарежете на средни парчета. Сол и черен пипер добавете.
Загрейте олиото в тиган, запържете всяко парче от двете страни за 2 минути. Отделно запържете лука, нарязан на половинки пръстени, до прозрачен цвят. Комбинирайте лука и черния дроб, оставете да къкри на среден огън за 10-15 минути.
Вкусни блестящи парчета ще се съчетаят добре с картофено пюре, варена елда или ориз. Сигурни сме, че сега ще правите дробчета доста по- често! Рецептата си заслужава да си я оставите в отметките!