Както често се случва, едно и също ястие, приготвено у дома и в ресторант , има два напълно различни вкуса. Ние, като грижовни майки и добри съпруги, се стремим да подобрим вкуса на готвенето си. В крайна сметка наистина искам да чувам похвали от семейството си по-често. Дори и да им направя обикновени пържени картофи за обяд .
Ако приготвянето на вкусни пържени картофи за добра домакиня не е проблем, тогава има няколко въпроса, които винаги ни тормозят. Как да направите кората тънка и хрупкава? В същото време вътрешността да не е сурова, трябва да остане мека и нежна. Перфектните пържени картофи се приготвят по специална технология. И ние ще ви я споделим
Съставки
Картофи 3 бр.
вода 400 мл
Сол 1 ч.л.
захар 1 ч.л.
Слънчогледово олио на вкус
подготовка
Обелете картофите, измийте под течаща вода. Използвайте остър нож или специално ренде, за да го нарежете на тънки и равномерни парченца. Залейте ги с вода, за да не почернеят
След това пригответе марината. Налейте 2 чаши вода в дълбока тенджера. Добавете захар и сол там, разбъркайте. Прецедете картофените пръчици, прехвърлете в маринатата.
Оставете в маринатата за 20 мин. През това време водата ще стане много мътна. Изцедете и прехвърлете картофките на хартиени кърпи. Картофите трябва да изсъхнат.
Отгоре също е препоръчително да попиете със салфетки. Изсипете сухите картофи в торбичка и ги изпратете във фризера за час и половина. Може да бъде и по-дълго.
Изсипете олио в чугунен тиган (на около 1,5 см от дъното). Загрейте го възможно най-много на силен огън. След това потопете замразените картофи в олиото.
Внимавайте, тъй като маслото ще започне да пръска. Първите 5 секунди сложете на картофите капак. Запържете пръчиците на 2 етапа, всеки 5-7 минути и прецедете готовите от олиото с мрежа.
Пържените картофи, приготвени по нашата рецепта, се оказват много подобни на ястието от известната бърза верига. Следователно, можете да си направите няколко пакета заготовки, така че да можете да се насладите на такова гарнитура всеки ден. Харесвате ли пържени картофи? Споделете мнението си!