Едва наскоро започнахме да се отдалечаваме от нашите традиционни тестени изделия към карбонарни тестени изделия . По рафтовете на магазините вече има различни видове тестени изделия, които донякъде напомнят на италиански филм. Разбира се, много е вкусно, затова искаме да приготвим тестени изделия у дома. Но се оказва, че мнозина пренасят старите си навици към нови продукти.
Ако искате най-добрия вкус, има няколко тайни, които трябва да знаете. Основното нещо е да се научите как да готвите спагети правилно .
Как да готвя спагети
Няма нужда да бързате! Готвенето на спагети така или иначе не отнема много време, така че не бързайте с пастата.
Поставете голяма тенджера с вода на котлона. Колко голяма трябва да е голяма тенджерата? Зависи от количеството тестени изделия, които искате да приготвите.
Колко вода трябва да налеете? Така че течността напълно да покрие спагетите.
Докато водата още не е завряла, добавете сол на вкус и 1 с.л. зехтин, за да не залепнат спагетите.
Изчакайте водата да заври. Потопете единия край на спагетите в тенджера и изчакайте, докато омекнат. След това спуснете спагетите напълно.
Гответе спагети на време или по-добре с таймер. Ако искате паста al dente, пастата не трябва да е много мека. Много е важно пастата да не се пресече и разкашка
Отцедете пастата и подправете спагетите със сол, черен пипер и зехтин.
Както можете да видите, това са простите тайни за приготвяне на тестени изделия . Между другото, изберете продукти от твърда пшеница . Пастата трябва да е кехлибарена или златистожълта на цвят, с гладки ръбове.