1 пакет бисквити, 2 пакетчета пудинг и чашка Бейлис - тайната на най-вкусната бисквитена торта на света!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
1 пакет бисквити, 2 пакетчета пудинг и чашка Бейлис - тайната на най-вкусната бисквитена торта на света!
1 пакет бисквити, 2 пакетчета пудинг и чашка Бейлис - тайната на най-вкусната бисквитена торта на...
7829
Източник: i-woman
1 пакет бисквити, 2 пакетчета пудинг и чашка Бейлис - тайната на най-вкусната бисквитена торта на света!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сигурно няма човек, който да не е правил бисквитена торта - класика в жанра, търпи хиляди импровизации и винаги става върховно вкусна. Много я предпочитат заради мекичкия, сочен вкус на бисквити, пропити с ароматен крем.

Днес ще ви научим как да си направите може би най-вкусната бисквитена торта - тайната ѝ е в добавянето на чашка Бейлис към крема.

бисквитена торта

Бисквитена торта с Бейлис

Продукти:

1 голям пакет бисквити Закуска (330 гр.)

1 литър прясно мляко

2 броя пудинг ванилия с варене (на Д-р Йоткер например)

500 грама Маскарпоне

2 супени лъжици пудра захар

4 супени лъжици захар

2/3 чаена чаша Бейлис (може и друг подобен ликьор)

1 чаена чаша сладко по избор (най-добре от червени плодове)

бисквитена торта Бейлис

Приготвяне:

Първо сварете пудинга според указанията на опаковката. Може спокойно да използвате и всяка любима рецепта за домашен крем Ванилия. Охладете кремчето.

Докато се охлажда, в голяма купа разбийте с миксер Маскарпонето и пудрата захар, след което добавете предвиденото количество Бейлис и отново разбийте до получаване на хомогенна смес. С шпатула или дървена лъжица смесете напълно охладения пудинг и крема с Бейлис.

Вземете подходяща правоъгълна тавичка или специална тортена форма. На дъното сложете няколко лъжици от крема и наредете ред от бисквитите "Закуска". Покрийте обилно с крем, като го разнесете равномерно, след което поръсете с една-две лъжици от любимото си сладко. Отново наредете бисквити, крем, сладко и така продължавате да редувате, докато свършат съставките, като завършвате с крем.

Прибирате тортата в хладилника и я оставете за поне 3-4 часа, за да се напои добре. Може да я поднесете нарязана или още по-хубаво - на топки, оформени с помощта на лъжица за сладолед. Още по-вкусна ще е поръсена със ситно накълцани орехи или бадеми.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft