500 гр. готови кори за баница
За първата плънка:
3 яйца
200 мл или 1 чаша кисело мляко
1 чаша (същата) олио
1 чаша (същата) газирана вода
1 чаша (същата) царевично брашно или качамак
1 чаена лъжичка сол
За втората плънка:
200 гр. сирене
300 гр. попарен и нарязан спанак
За третата плънка:
200 гр. нарязан салам по избор
200 гр. кашкавал
200 гр. нарязани гъби
2-3 супени лъжици заквасена сметана
С тези три варианта на любимата баничка ще разнообразите закуската и ще зарадвате и най-капризния вкус!
За първата плънка:
В дълбок съд разбийте яйцата и добавете всички изброени съставки.
За втората плънка:
Смесете намачканото сирене с предварително накълцания спанак и добавете няколко супени лъжици от първата плънка, след което разбъркайте отново.
Ако пък не искате баница със сирене и спанак, опитайте третия вариант:
Смесете всички съставки, ситно нарязани, с киселото мляко и няколко лъжици от първата плънка.
Сега подредете баницата:
Сложете една кора и я поръсете с 1-2 супени лъжици от първата плънка. Върху нея поставете втора кора, също я поръсете и в единия край сложете от втората плънка. След това навийте на руло и поставете в тава, покрита с хартия за печене.
Ако корите, които сте закупили, са малко по-дебели, тогава може да слагате само по една кора в руло. След като свършите корите, залейте ги хубаво с останалата част от първата плънка. Специално обърнете внимание на краищата на корите и хубаво ги напоете с плънка, за да не изсъхнат при печенето.
Печете на 200 градуса до зачервяване.
Чаша кисело мляко или айрянче са чудесна комбинация за тази баница.