1 подправка и всяка рибка става като от скъп гурме ресторант

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
1 подправка и всяка рибка става като от скъп гурме ресторант
1 подправка и всяка рибка става като от скъп гурме ресторант
5567
1 подправка и всяка рибка става като от скъп гурме ресторант
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пържената риба е шикозно ястие, идеално за всеки повод. Такова вкусно и гъвкаво ястие може да се наслаждавате ежедневно или да се сервира на празнична трапеза. И нека гастрономите да кажат, че пържената риба е просто ястие. Там е целият й чар! Ако сте на същото мнение, днешната статия за това как да готвите вкусно всяка риба със сигурност ще ви хареса.

 

Вкусно приготвената пържена риба е пиршество на масата. По време на процеса на пържене обаче рибата губи своя прочут вкус. Готвачите  решиха този проблем с помощта на малък трик. Просто трябва да покриете рибните филета с марината от лимонов сок, чесън и подправки. При пържене заглушава миризмата на рибата и подобрява вкуса й. Освен това лимонената киселина прави месото от риба по-нежно и ароматно по време на процеса на готвене .

Как да готвя вкусно пържена риба

Можете да приготвите всяка риба вкусно , така че изберете тази, която ви харесва най-много. Ще ви трябват и три малки лимона или лайма, пет скилидки чесън, супена лъжица сол, черен пипер на вкус и малко брашно за леко паниране.

Първо нарежете рибата на филета. Отделете месото от кожата, нарежете филето на порции, като внимателно отстраните всички кости . Поставете филийките риба в съд за печене.

След това подгответе маринатата. Изцедете чесъна в отделна купа, добавете лимонов сок , сол и черен пипер на вкус.

 

Разбъркайте добре и изсипете сместа върху рибата. Разбъркайте отново, докато рибата се покрие напълно с марината. Оставете да се маринова  за един час.

След това оваляйте всяко парче риба в брашно от двете страни.

Пържете хапка по хапка в горещия тиган с растително масло веднага.

Сега знаете как да готвите вкусно всяка риба и да подчертаете вкуса й. Благодарение на този метод на готвене, рибата е невероятно нежна и вкусна. Това ястие може да стои самостоятелно и да се сервира без гарнитура. Само си представете колко вкусна е такава риба само с хляб и пресни зеленчуци и билки! Истински шедьовър!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft