1 тиквичка, 1 морков, малко крема сирене и мажеш на филийки, ох че вкусно, лошото е, че хляба свършва много бързо

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
1 тиквичка, 1 морков, малко крема сирене и мажеш на филийки, ох че вкусно, лошото е, че хляба свършва много бързо
1 тиквичка, 1 морков, малко крема сирене и мажеш на филийки, ох че вкусно, лошото е, че хляба...
35149
1 тиквичка, 1 морков, малко крема сирене и мажеш на филийки, ох че вкусно, лошото е, че хляба свършва много бързо
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Дори неопитен кулинарен специалист, гледайки тиквички през този сезон, неволно си задава въпроса: „И как още не съм приготвил тиквичките?“  За тези, които все още търсят прости рецепти за зеленчуците , имаме лесен начин за приготвяне на тиквички .

Много прилича на класическа рецепта за тарама , но с добавяне на сирене и моркови. Ще се изненадате, но това коренно ще промени вкуса на цялото ястие, ще му придаде пастообразна консистенция. Идеалното за намазване на сандвичи !


    

Съставки

тиквички 500 g

морков 1бр

Лук 1бр

Крема сирене 150 g

Слънчогледово олио 2 с.л.

копър 1 супена лъжица

Сол на вкус

 

Нарежете измитите тиквички на кубчета със страна 2 см, обелете моркова и настържете. Нарязваме ситно лука 


В тиган с олио първо сложете морковите, после лука и запържете, докато зеленчуците омекнат. След това добавете тиквичките и оставете да къкри още 5 минути.

Отстранете зеленчуците от котлона и ги оставете да изстинат. През това време нарежете крема сиренето на кубчета.

Сложете задушените тиквички с лук и моркови,  крема сиренето и подправките в блендер. Добавете сол, смилайте съдържанието до хомогенна паста. Прехвърлете готовата разядка в контейнер и го съхранявайте в хладилник за няколко часа, докато напълно се стегне

Не е обичайно да се добавят много подправки към тиквички, защото вкусът им е твърде деликатен и лесен за пригаждане към различни вкусове. Затова е подходяща скилидка чесън, черен пипер и билки. Най -добре е получената паста от тиквички да разнесете на тостове и крутони, а не да я слагате в буркани за зимата. Не се притеснявайте, ако консистенцията ви се струва твърде тънка: сиренето ще замръзне в хладилника и ще даде желаната консистенция. Приятен апетит!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft