Такъв деликатес може не само да се приготви безопасно за закуска или да се сервира като десерт, но и да се вземете със себе си за работа или училище. Овесените ядки са отлична закуска, в която има много витамини и минерали.
Овесените ядки перфектно допълнени с бадемово мляко, ядки и червени боровинки, превръщайки баровете не само в интересно и вкусно, но и в невероятно здравословно ястие.
Съставки
овесени ядки 2 чаши
кафява захар 100 g или подсладител
Бакпулвер 1,5 ч.л.
Сол 0,5 ч.л.
канела 0,5 ч.л.
яйце 2 бр.
Бадемово мляко 120 мл
Ябълка 2 бр.
Екстракт от ванилия 1 ч.л.
Орехи 250гр
Сушени червени боровинки 250гр
Приготвяне:
Обелете и нарежете ябълките, направете ги на пюре. Добавете към тях яйца, мляко, екстракт от ванилия и разбъркайте. Отделно смесете овесените ядки, захарта и бакпулвера, добавете канела, сол и разбъркайте.
Изсипете зърнените култури със млечно-млечната смес, разбъркайте, оставете за 20 минути.
Печете бъдещите барове за 30 минути на 180 ° C и след това нарежете на порции.
Можете да промените състава на овесените барове в зависимост от вашите предпочитания. И лакомството може да се съхранява дълго време: до няколко дни пресни и до няколко месеца в замразено състояние