Сместа за тези вкусни курабийки се приготвя за 5 минути, а самите те се пекат за 20 минути. Така за общо половин час ще получите цяла планина вкусни курабийки (или сладки, ако предпочитате). Изварата прави консистенцията им копринено мека и им придава необичайно приятен вкус. Ето какво ви трябва за лесните и вкусни Курабийки с извара :
Курабийки с извара
Продукти:
- 250 г безсолна извара
- 1 яйце
- 70 г захар
- 60 г олио
- 220 г брашно
- 1 ч.
За овалването:
- 50 гр. захар
- 1 ч. л. канела
Печете 20 минути на 180 градуса
Приготвяне:
В по-дълбока купа смесете с приставка за пюре, вилица или ръчен пасатор изварата, яйцето, захарта, щипка сол и олиото.
След това добавете пресятото брашно, смесено с бакпулвера. Замесва се меко тесто, което не се рони, а е компактно и лесно се оформя с ръце.
За да направите курабийките с еднакъв размер, първо разделете тестото на 2 части, а след това всяка част на 6, за общо 12 курабии.
Оформете ги на топки, след което ги оваляйте в смес от захар и канела и ги наредете в тава, застлана с хартия за печене.
Печете ги 20 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Да ви е сладко с тези вкусни канелени курабии с извара!