Много домакини дори не подозират, че без да добавяте яйца, можете да готвите бухтички, които не отстъпват грам, а дори надминат обикновените в своя блясък.
Бухтичките с кисело мляко без яйца са меки и пухкави, и се готвят много по-бързо. Чудесен вариант за закуска
СЪСТАВКИ
250 мл кисело мляко
200 г брашно
1 супена лъжица захар
1/2 ч.ч. сода
щипка сол
растително масло за пържене
ПОДГОТОВКА
Изсипете кисело мляко на стайна температура в купа, добавете сол и сода.
Добавете захар, след това постепенно добавете пресятото брашно и разбийте гъстото вискозно тесто за пухкавите бухтички
Оставете тестото да почине 5 минути, а междувременно загрейте олиото в тиган.
Изпратете около супена лъжица тесто в тигана и запържете на умерен огън от двете страни до златисто- кафяво.
Бухтичките са готови. Около дузина от тях се получават от една чаша кисело мляко. Поради липсата на яйца в рецептата, бухтичките остават меки на втория ден.
Приятен апетит!