1 чаша мляко + 1 чаша вода = Феноменални ТУРСКИ питки с кашкавал! Ашколсун, голяма вкусотия!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
1 чаша мляко + 1 чаша вода = Феноменални ТУРСКИ питки с кашкавал! Ашколсун, голяма вкусотия!
1 чаша мляко + 1 чаша вода = Феноменални ТУРСКИ питки с кашкавал! Ашколсун, голяма вкусотия!
10684
1 чаша мляко + 1 чаша вода = Феноменални ТУРСКИ питки с кашкавал! Ашколсун, голяма вкусотия!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тези чудни питки с кашкавал се приготвят за нула време и не трябва да сте кулинарен Бог, за да се справите с рецептата. Резултатът е неописуема вкусотия - пухкаво тесто, което се разтапя върху езика, а плънката от сирена оставя божествен послевкус, който няма как да се забрави:

Мега вкусни питки с кашкавал

Продукти:

(чаша = обем 250 мл)

За тестото:

1 чаша топло мляко

1 чаша топла вода

1 опаковка разтворима мая

1 с.л.

захар

1,5 ч.л. соли

3 с.л. зехтин

4 чаши обикновено брашно

За плънката:

200 г сирене Чедър (кашкавал)

2 с.л. крема сирене

по желание - пресен лук

50 г разтопено масло

Приготвяне:

Изсипете топлото мляко, топлата вода в по-голяма купа, добавете инстантната мая, захарта, добавете масло и разбъркайте добре.

След това постепенно добавете брашно, сол и объркайте тестото.

Добавяме брашното постепенно, за да не е много гъсто тестото.

Прехвърлете тестото на работния плот и го омесете старателно.

След това го прехвърлете в купа, покрийте и оставете да втаса за 30 минути.

тесто с мая

Прехвърлете втасалото тесто върху набрашнен плот.

След това го разделете на 8 равни части, разточете и поставете върху плота.

Поръсете с малко брашно, покрийте с прозрачно фолио и оставете да втасат за 30 минути.

Междувременно пригответе плънката.

Настържете чедъра (кашкавала), добавете крема сиренето, по желание - накълцан пресен лук и разбъркайте всичко заедно.

Извадете една по една топките тесто, сплескайте леко и в средата сложете супена лъжица от пълнежа.

питки тесто

След това завийте плънката, притиснете краищата, обърнете и отново оформете на топки.

питки с плънка

Покрийте и оставете да втасат още 15 минути.

След това внимателно натиснете и разточете на питки.

Не натискайте твърде силно, за да не излезе пълнежът.

Поставяме питките една до друга върху памучна кърпа, покрийте ги и ги оставете да престоят още 15 минути.

питки на тиган

Загрейте сух тиган и постепенно изпържете питките върху него.

По време на печенето питките ще се надуят приятно.

Трябва да се обръщат, докато станат готови.

Приблизителното време за печене е около 2 минути.

питки с кашкавал

Поръсете готовите питки с разтопено масло и може да сервирате.

Добър апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft