Тестените изделия, баничките и ябълковите пайове са обичани от всички, но понякога са твърде трудоемки, за да се пекат във фурната или няма време за приготвяне на пълнежа. Затова днес ви предлагаме една страхотна рецепта.
Ябълките с прекрасен аромат придават лека киселинност и богат вкус. За зимата ябълковият чипс се приготвя без никакви усилия, а в бъдеще ще прекарате още по-малко време в кухнята. В същото време консервирането на ябълки не изисква много захар, което допълнително спестява от семейния бюджет.
Съставките
ябълка 2 кг
захар 6 супени лъжици.
подготовка
Измийте 2 кг ябълки, обелете и настържете на едро ренде. Можете да използвате ел.ренде, за да ускорите процеса.
Сложете ги в 3 буркана от половин литър, без да уплътнявате силно. Най-отгоре добавете 2 с.л. л. захар във всеки буркан и покрийте с капаци.
Поставете кърпа на дъното , поставете бурканите и изсипете загря вода върху тях. Оставете да заврят и стерилизирайте 20 минути. След това извадете и затегнете капаците.
Обърнете бурканите с главата надолу, увийте и оставете да изстинат напълно. След това поставете на хладно място или в хладилника.