Да кажем за рецептата на този десерт, перифразирайки добре познатия израз: всичко вкусно е просто ! Той вече се хареса дори на много кулинарни специалисти. Възможно е в арсенала ви да се появи друго леко сладко ястие. Освен това е с ниско съдържание на калории . Въпреки че трябва да имаме предвид, че е богато на бързи въглехидрати.
Кремчето може да се приготви от всякакъв вид ябълки , както сладки, така и кисели. Захарта също се добавя на вкус, можете да намалите количеството или да я увеличите, добавете ванилова захар или да направите без нея. Изберете своя собствена украса: ще бъде подходящо да поръсите десерта с канела или да поставите листа от мента на повърхността му .
Съставките
ябълка 200 g
белтък 1 бр
захар 100 g
желатин 8 g
вода 60–80 мл
подготовка
Нарежете ябълките на 2 или 4 части, отлепете сърцевината, поставете върху лист за печене и печете във фурната за 15-20 минути (можете също да използвате микровълнова фурна за тази цел). Ябълките трябва да станат меки. Ако печете с кори, след това ги обелете
Докато ябълките се пекат, изсипете желатин върху студена вода. И след това правите готовите ябълки на пюре
Когато желатинът набъбне, го загрейте на водна баня, но не позволявайте да заври (можете да направите това в микровълновата).
Добавете яйчен белтък и захар към охладеното ябълково пюре. Разбийте всичко това с миксер за 1-2 минути, докато се образува побелела хомогенна маса.
След това изсипете желатин на тънка струя. Отново разбийте. Излейте масата в купа, прехвърлете в хладилника и оставете да се втвърди.
Както можете да видите, всичко е доста просто и бързо! Точно както при приготвянето на млечен карамел , за който писахме по-рано. Какви леки десерти знаете вие?