1 яйце + 1 лимон: Не рецепта, а чисто злато! Малцина знаят как се приготвя тази вкусотия:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
1 яйце + 1 лимон: Не рецепта, а чисто злато! Малцина знаят как се приготвя тази вкусотия:
1 яйце + 1 лимон: Не рецепта, а чисто злато! Малцина знаят как се приготвя тази вкусотия:
5618
1 яйце + 1 лимон: Не рецепта, а чисто злато! Малцина знаят как се приготвя тази вкусотия:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тези лимонени сладки са истинско удоволствие за любителите на нещо сладичко към сутрешното кафе (или чай). Лимонът, който е част от тестото, го обогатява с уникален аромат.

По време на приготвянето им кухнята се изпълва с топли аромати, които създават уют и ви карат да мечтаете за плаж, слънце и приятно време с любимите хора.

Сервирам тези сладки не само с чай, но и с черешово греяно вино или какао с мляко.

Съветвам любителите на лимона да опитат тази рецепта. Ако предпочитате по-малко интензивни вкусове, намалете количеството лимонов сок и кора. Запишете си необходимите продукти за ароматните и много Пръхкави лимонени сладки :

Пръхкави лимонени сладки

Продукти:

  • 1 яйце
  • 1 лимон
  • 100 мл растително масло
  • 5 с.л. захар
  • 2 ч.ч. брашно (обем на чашата 200 мл)
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • пудра захар

Приготвяне:

Разбийте яйцето със захарта до гладкост.

яйце със захар

Снимка: jemchyjinka.online

Добавете растително масло без аромат.

разбито яйце

Снимка: jemchyjinka.online

Налейте лимонов сок - можете да го изстискате от пресни лимони или да използвате концентрат.

лимон в тестото

Снимка: jemchyjinka.online

Добавя се настърганата лимонова кора и всичко се разбърква добре с бъркалка.

Пресейте брашното, добавете бакпулвера и разбъркайте в тестото.

Първо омесете тестото с бъркалка, след това разбъркайте с ръце, докато се образува еластична, но не лепкава бучка.

лимонено тесто

Снимка: jemchyjinka.online

Отщипете малко парче тесто, оформете топка и я оваляйте в брашно.

Поставете върху тавичка, покрита с хартия за печене.

топка тесто в брашно

Снимка: jemchyjinka.online

сладки в тава

Снимка: jemchyjinka.online

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути до зачервяване.

готови лимонени сладки

Снимка: jemchyjinka.online

Бисквитките стават златистокафяви, с пукнатини по повърхността, но отвътре са меки и ронливи, буквално се топят в устата. Докато са още горещи, оваляйте ги в пудра захар (може да е смесена с ванилия).

пръхкави лимонени сладки

Снимка: jemchyjinka.online

мека сладка

Снимка: jemchyjinka.online

 

Редакция: екип "За Жената"

Източник: jemchyjinka.online

Заглавна снимка: YouTube

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft