1 яйце, 1 тиквичка, малко кайма и брашно и точно 10 минути ви делят от перфектната вечеря

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
1 яйце, 1 тиквичка, малко кайма и брашно и точно 10 минути ви делят от перфектната вечеря
1 яйце, 1 тиквичка, малко кайма и брашно и точно 10 минути ви делят от перфектната вечеря
25529
1 яйце, 1 тиквичка, малко кайма и брашно и точно 10 минути ви делят от перфектната вечеря
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Някой предпочита плоските питки със зеленчуков пълнеж, докато някой само с месо.Нашата рецепта е доказателство за това. Палачинките с кайма в тиган се приготвят много бързо. Благодарение на тайната съставка, те са по-сочни от обикновените и буквално се топят в устата ви.

 

Съставките

Пшенично брашно 300 g

сол 1 щипка

Яйце 1 бр

вода 120 мл

Кайма свинска 250 g

тиквичка 250 g

лук 1 бр

Черен пипер (смлян) на вкус

Чили пипер на вкус

Слънчогледово масло на вкус

 

подготовка

Смесете брашното със солта, разбийте в яйце и добавете вода. Омесете добре тестото, оформете топка и го скрийте в найлонов плик. Оставете го за 20 минути. 


Тиквички настържете на едро ренде, посолете. Нарежете лука на тънки полукръгчета, посолете и добавете малко захар. Разбъркайте с ръка. Подправете каймата на вкус, комбинирайте с лук и тиквички, от които течността се изцежда предварително. Разбъркайте пълнежа. 


Намажете работната повърхност със слънчогледово масло, както и готовото тесто. Разделете наполовина. Разточете част от тестото колкото е възможно по-тънка, намажете отново с олио.


Свържете левия и десния ръб в центъра на разточеното тесто. Перпендикулярно на шева в средата на тестото, сложете тънък слой от половината от пълнежа. Покрийте го с горната и долната част на тестото. Разделете на  правоъгълник и след това на триъгълници. 


На свой ред сложете питките в загрят тиган с олио. Гответе под капак и на слаб огън за няколко минути от всяка страна. Тортилите трябва да добият апетитен златист цвят. 

Разбира се, подобно лакомство е най-добре да се сервира на трапезата в разгара на жегата. Но охладените парчета също не са по-лоши. А домашният кетчуп само ще подобри вкуса на тортилите. Гответе за здраве!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft