Традиционната кухня на народите от Централна Азия винаги приятно радва с богатството на пикантния вкус и сочността на месните ястия, независимо дали става въпрос за шашлик, гожба или пасти . Сега ще ви предложим нещо много интересно и ултра вкусно.
Обикновено тестото за пасти е безквасно и изисква разточване до финност на салфетка. Като добавите кисело мляко, получавате по -меко и еластично тесто, с което е доста по- лесно да работите. Можете да използвате всяка кайма или да добавите подправки на вкус.
Съставки
Пшенично брашно 400 гр
кисело мляко1 кофичка
Яйце 1бр
Телешка кайма 500 гр
Лук 2 бр.
Вода 5-6 Чл. л.
Слънчогледово олио 100 мл
Подготовка
В купа, с помощта на вилица, разбийте яйцето и киселото мляко до гладкост, добавете щипка сол.
Добавете брашно към сместа на малки порции. Когато тестото стане твърдо, поставете го върху набрашнена маса и омесете добре.
Покрийте тестото с кърпа или увийте в найлоново фолио и оставете за 20 минути.
По това време пригответе пълнежа: към каймата добавете едро нарязан лук, вода, сол и черен пипер. Мляното говеждо месо може да бъде заменено с всяко друго, можете да омесите няколко вида
Разделете тестото на 12 части, разточете всяка част на топка.
Разточете всяка топка тесто в плоска питка, сложете супена лъжица кайма вътре, закрепете краищата. Използвайте точилка, за да заключите по краищата на чебурека, така че сокът да не изтича по време на пържене.
Загрейте растителното масло в тиган на среден огън. Запържете питлоте от двете страни до златисто кафяво.
Сложете готовите продукти върху салфетка, така че излишната мазнина да се абсорбира.
По -добре е да сервирате такива пасти веднага, докато са горещи. Но дори и тогава можете да ги затоплите: продуктите няма да загубят мекотата си благодарение на тестото с кисело мляко . Лесна подготовка и приятен апетит!