то една рецепта за лесна и впечатляваща торта на тиган, идеална за изненадващо чаено парти. Приготвя се лесно и не изисква много съставки.
За приготвянето ще ви трябват следните съставки:
- яйце, 1 бр.;
- ябълка, 1 бр.;
- брашно, 150 г;
- мляко, 140 г;
- растително масло, 60 мл;
- бакпулвер, 8 г;
- ванилин на вкус;
- ябълков оцет, 1 ч.л.;
- захар, 3 с.л
Приготовяне:
Първо вземете една ябълка, обелете я и я нарежете на кръгчета с дебелина около 5-7 мм, отстранете сърцевината.
След това натрийте тигана с масло и поръсете малко захар, наредете нарязаните ябълки.
За тестото смесете яйцето със захарта и ванилията, добавете малко сол.
След това добавете млякото и разбъркайте добре.
Пресейте брашното и добавете към сместа, разбъркайте до гладкост. Добавете бакпулвера и малко оцет, разбъркайте отново.
Тестото трябва да е подобно на консистенцията на тестото за палачинки.
Изсипете тестото в ябълките в тигана.
Поставете тигана на слаб огън и запържете до златисто кафяво, около 10-20 минути.
Обърнете пая от другата страна и печете още 5 минути.
Готовият пай се поставя в чиния, оставя се да изстине и се поръсва с пудра захар или смес от пудра и канела.
За повече вкус можете да добавите отгоре мед или бита сметана или заквасена сметана с пудра захар.