Тази рецепта ще ви помогне, ако нямате време да приготвите по-сложни сладки за сутрешното кафе или чай. Въпреки простотата на приготвяне, домашните бишкоти по тази лесна рецепта са невероятно вкусни! Всички съставки са обичайни, а резултатът ще е цяла тава с вкусни домашни бисквитки . Тестото се приготвя само с миксер, за да не изцапате ръцете си! Ето и рецептата за бъркани домашни бишкоти или бишкоти от бъркано тесто :
Бъркани домашни бишкоти
Продукти:
70 г захар или пудра захар
1 яйце
60 г масло
80 г пшенично брашно
Приготвяне:
Добавям цяло яйце, което прави бисквитките меки. Ако харесвате по-хрупкави, използвайте 2 белтъка за тестото. А жълтъците може да заделите за намазване на бишкотите по-късно.
Първо разделете яйцето на жълтък и белтък.
Сложете мекото масло в купа и добавете към него жълтъка. Добавете и захарта, и започнете да биете с миксера.
Сместа трябва да побелее и захарта да се разтопи.
След това измийте бъркалките и започнете да разбивате белтъка.
Изсипете брашно в масло-яйчената смес и объркайте тестото с шпатула. Можете да направите това и с лъжица.
След това добавете на няколко пъти разбития белтък и разбъркайте внимателно.
Тестото се получава меко и нежно.
Вземете пош или обикновен найлонов плик (по-дебел), отрежете леко края и с негова помощ шприцовайте бишкотите върху хартия за печене в тавичка.
Изпечете бишкотите на 200 градуса във фурната за 7-8 минути. Внимавайте да не ги прегорите!