Палачинките са любими на малки и големи по традиция. Не случайно е божествено да започнете дена с една голяма чиния преливаща от тънки и същевременно пухкави палачинки
Да, пълнежът винаги е много важен- някой предпочитат да е сладък, други пък залагат на соленото! Но какво да кажем за самите палачинки? Как да ги приготвите така, че да не станат на буци, пухкави и меки? Има 10 прости правила, които ще ви направят гуру в кухнята и истинска домакиня, достойна за уважение. И не мислим, че има нещо сложно. Само няколко трикове и голямо желание да се сготви нещо вкусно.
10 правила за правене на палачинки
Само с мляко. Можете също така да направите палачинки от суроватка. Но не и на варена вода. Те ще станат във всеки случай, но няма да бъдат прекалено тънки и толкова вкусни, колкото с млякото.
Температурата на продуктите. Признайте го, отдавна ли не сте обръщали внимание на това? Не точно.
Две яйца в 1 литър мляко. Ако използвате повече яйца, палачинките могат да станат гумени. Първоначално просто чукнете леко яйцата. След малко добавете мляко, сол и захар.
Винаги пресявайте брашното. Необходимо е да направите това, защото така е по- наситено с кислород, което означава, че палачинките ще са буйни и пухкави .
Растително масло вместо сода и бакпулвер. Това е растителното масло, което действа като бакпулвер . И това тесто може да се пържи в сух тиган.
Дайте на тестото почивка. Просто го оставете настрана за 15-20 минути. Така ще има време да абсорбира влагата и да набъбва. Тогава палачинките ще бъдат ефирни и много нежни.
Кога да добавите вряла вода. В тези 20 минути тестото ще се сгъсти. Това е времето, когато можете да разредите с малко количество гореща вода.
В идеалния случай трябва да имате отделен тиган за палачинки. Някой залагат на тежък чугунен с дебело дъно. Това е идеалният избор. Но модерните тънки тигани с незалепващо покритие не се харесват от всяка домакиня. Това е въпрос на вкус и навик.
Като държите тигана в лявата си ръка, изсипете тестото на тънка струя. По това време тиганът трябва да се върти в кръг, така че тестото да се разпространи равномерно навсякъде. Когато на повърхността на палачинката няма течни места, отделете ръбовете от тавата със силиконова шпатула и я завъртете на другата страна.
Покрийте с капак. Когато вече сте изстреляли цял куп палачинки, не забравяйте да ги покриете с капак, докато другите се правят. Така тестото ще стане още по-меко
Може би повечето от нашите читатели вече знаят тези съвети. И ние ще се радваме, ако допълните списъка с някой трик, който ви помога: как вие правите тестото, как пържите палачинки и какви топинги предпочитате . Споделете правилата, трикове и съвети с приятелите си.