Взимам кайма, няколко яйца и франзела, заливам и слагам на тигана и става олелия

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Взимам кайма, няколко яйца и франзела, заливам и слагам на тигана и става олелия
Взимам кайма, няколко яйца и франзела, заливам и слагам на тигана и става олелия
20524
Взимам кайма, няколко яйца и франзела, заливам и слагам на тигана и става олелия
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако все още не сте запознати с ястието с оригиналното име "Коноп" , може би обилната закуска или вечеря отнема повече време, отколкото би могло. Хлябът с кайма ще бъде отлична алтернатива на горещите сандвичи и дори пайове. Половин час (от които ви трябват само 5 минути), а на масата вече ще има чиния с ароматни кошници с кайма .

Хубавото е, че ви трябва само една франзела и доста малко кайма, буквално 10 супени лъжици. Вкусът може да бъде разнообразен с избрани от вас подправки, а редакцията ни ще ви сподели класическата рецепта с черен пипер и сол.

 

Съставки

Телешка кайма или свинска кайма 300 гр

Яйце 4бр

Мляко 50 мл

Сол на вкус

Черен пипер (смлян) на вкус

Франзела или багета

Пшенично брашно 2 с.л.

кашкавал на вкус

 

Подготовка

Нарежете багета на 12 парчета. Издърпайте срединката от всяка, но не така, че да остане само кората. 


Накълцайте хлябът в каймата, добавете сол, черен пипер и разбъркайте плънката. Напълнете с нея получената кошничка


Разбийте яйцата с мляко, добавете сол, брашно и разбийте отново.


Сложете пълнения хляб в дълбок тсъд, покрийте с яйчената смес и печете на 180 градуса за 25 минути. След това поръсете със сирене или кашкавал и дръжте във фурната до златисто кафяво. 

Хлябът с кайма ще стане много по-пикантен, ако към него добавите зеленчуци (например кориандър или магданоз) и малко лют пипер. Но тази  рецепта е по-подходяща за вечеря, тъй като ястията с пикантен вкус не са подходящи за сутрешно хранене . В същото време пълненият хляб може да се превърне в звездата на масата и на закуска, ако не добавяте люто, а за децата това ще е един нов прочит на така обичаните принцеси

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft