Представете си - прибирате се късно вечер, пребити от работа, а тепърва трябва и да готвите! Ако описаната ситуация ви се струва кошмарна, поемете си спокойно дъх, защото имаме за вас перфектната бърза вечеря , с която гарантирано ще оближете пръсти. За 10-тина минути от тигана ви ще изскочи вкусно пълнено хлебче , пълно с най-вълшебната плънка - разтопен кашкавал и ароматна шунка! Ако вече сме ви изкушили, по-долу може да прочетете рецептата за това жарено хлебче в тиганче :
Жалено хлебче в тиганче
Продукти:
250 грама брашно
3 с.л. зехтин
1 супена лъжица бакпулвер (8-10 гр)
130 мл вода
1/2 ч.ч. сол
100 грама кашкавал
5 филийки шунка или бекон
Приготвяне:
1.
2. Разделете тестото на две части, разточете всяка на тънък слой.
3. Върху първата кора поставете тънки филийки шунка (можете да използвате всяко месо).
4. Покрийте отгоре с филийки кашкавал или друг вид сирене, което се топи.
5. Накрая покрийте с второто парче тесто и защипете краищата.
6. Загрейте тиган, намазан с масло или олио на слаб огън.
7. Прехвърлете затворения пай вътре и гответе, покрит с капак, за 5-6 минути, докато кората стане златиста.
8. С помощта на чиния обърнете от другата страна, оставете да се запече още 5-6 минути.
Поднесете веднага, докато сиренето вътре се разтяга и е много апетитно!
За повече информация вижте видеото по-долу: