Как да разберете дали киселото мляко, което е отворено в хладилника от няколко дни става за ядене

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Как да разберете дали киселото мляко, което е отворено в хладилника от няколко дни става за ядене
32134
Снимков материал: pixabay.com
Как да разберете дали киселото мляко, което е отворено в хладилника от няколко дни става за ядене

Когато отидем в магазин, може да се изгубим в разнообразието от предлагани продукти. Само яйца могат да бъдат представени от дузина различни производители. Можем да оценим свежестта и качеството на някои продукти направо в супермаркета или на пазара, докато други можем да проверим само след като се приберем и започнем да ги приготвяме

Ние искаме да спестим пари, когато купуваме продукти и да не се тровим с некачествена храна. Ето защо научихме триковете, които могат да ви помогнат да си купите прясна и полезна храна.

 

Яйцето е прясно, ако жълтъкът е в средата.

Когато счупите яйцето, погледнете жълтъка . Ако се намира в средата и около него има ясен кръг от белтъци, това означава, че това яйце е прясно. Освен това самият жълтък трябва да е обемен . Ако е плосък, не го яжте. Ако белтъкът няма ясни граници и ако яйцето се разпространява, това може да е знак, че имате работа с развалена храна.

Ето още един начин да разберете качеството на едно яйце: поставете сурово яйце (все още в черупката) във вода. Ако остане на дъното е добре да се консумира. Ако една от страните му излезе, това означава, че яйцето не е толкова прясно, но все още е годно за консумация. Ако излезе на повърхността на водата, трябва да го изхвърлите.

 

Свежестта на авокадото може да се провери по неговата „опашка“.

Има лесен начин да проверите и да видите колко свежо е  авокадото  . Погледнете неговата „опашка“. Опитайте се да го свалите - ако е лесно, това означава, че авокадото е прясно. Ако „опашката“ се изважда трудно, това означава, че плодът все още не е узрял.

 

Добрата тиква звучи „куха“.

За да разберете колко е добра тиквата, която държите, почукайте по нея. Слушайте звука. Ако звучи така, сякаш е куха вътре, този продукт си заслужава да бъде закупен. От външната страна плодът трябва да изглежда солиден.

 

Киселото мляко, което се е наслоило, не трябва да се изхвърля.

Понякога изхвърляме продукти, които все още са добри за ядене. Например, когато върху киселото мляко има слой течност,  този продукт може да се консумира. Това е  суроватка, която има хранителни вещества. Безопасно е за консумация, така че можете просто да разбъркате киселото мляко, за да получите по-гладка консистенция.

 

Рибата трябва да е стегната.

Винаги проверявайте текстурата на прясната риба. Натиснете тялото й с пръст. Месото трябва да се върне в предишната си форма, а люспите да са твърди и стегнати. Също така не забравяйте да погледнете в очите на рибата: те трябва да са без бял слой и да не са потънали.

 

Около пилето не трябва да има течност.

Когато избирате пиле, изберете парчетата, които нямат много течност около тях. Ако извадите замразено пиле от фризера и около продукта има много лед, сякаш пилето лежи в замръзнала локва , не е безопасно да ядете това месо. В тази връзка не забравяйте да избягвате пиле с твърде червена кожа .

 

Лесно е да се открие фалшифицирано кокосово масло.

Лесно е да се установи наличието на  примеси в кокосовото масло. Поставете го в хладилника за 30 минути. Кокосовото масло ще стане твърдо, а други фалшиви масла ще се отделят и ще се появят като отделен слой.

 

Под първия слой лукова кора не трябва да има петна.

Вземете един  лук и проверете как изглежда под първия слой кора. Ако видите петна, които изглеждат сякаш кората е избледняла, това означава, че върху лука има някаква плесен. По-добре не купувайте този зеленчук.

 

По-добре е да изберете наситени жълти лимони.

Лесно е да се определи зрелостта на  лимона на око. Наситеният жълт цвят и гладкостта на кората са признаци, по които можете да разпознаете, че плодът е узрял. Бледожълт цвят и зеленикав оттенък означават, че е по-добре да не купувате лимона.

 

Купете кафе на зърна.

Любителите на кафето се съветват да не купуват смляно кафе, защото този продукт, който е обичан от толкова много хора, често се фалшифицира. Трудно е да се каже какво точно има в този прах. Към смляното кафе могат да се добавят жълъди, пуканки и дървени стърготини. И едва ли бихте искали да си купите продукт като този. За да избегнете това, можете да закупите кафе на зърна и да ги смилате сами или в магазина, от който сте ги закупили.

 

Как избирате качествени и полезни продукти?

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft