10 причини по-често да ядем праскови

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
10 причини по-често да ядем праскови
24450
Снимков материал: pixabay.com
10 причини по-често да ядем праскови

Прасковите са нискокалорични, намаляват тревожността и са естествен афродизиак ...

Кой не иска сочни и вкусни праскови? Този плод се отглежда от векове, но за първи път се наблюдава в Китай, където ги смятали за символ на плодородието и приятелството.Прасковите са изключително здравословни и ето защо трябва по-често да се наслаждавате на техния изключителен вкус:

1. Прасковите са отлична закуска за тези, които са на диета. Бързо ще ви засити и особено ще ви зарадва факта, че една праскова съдържа от 35-50 калории и 0 мазнини.

2. Прасковите са богати на феноли. Това е антиоксидант и се бори срещу диабет и сърдечно-съдови заболявания.

3 Поддържат кожата здрава. Прасковите естествено ви хидратират кожата, благодарение на витамините А и С, които често се използват в козметичната индустрия. Тези витамини възстановяват тъканите и са в голямо количество в праскови.

4. Намаляват косопада и имат положително въздействие върху корените на косата.

5. Прасковите намаляват тревожността.

В Унгария често ги наричат ​​"успокоителни", защото успешно премахват стреса.

6 Селен, минерал, който се намира в плода от праскова и се използва в превенцията на рака и може да предотврати увреждането на клетките.

7 Успокояват стомаха и имат леко диуретично действие, пречистват бъбреците и пикочния мехур.

8 Прасковите са естествен афродизиак.

9 Имат успокояващи свойства. 

10 Чаят от листа и кора от ствола на праскова успокоява хроничен бронхит, кашлица и гастрит.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft