10-те най-отровни храни на света: Не ги пренебрегвайте - предизвикват тежки отравяния и смърт

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
10-те най-отровни храни на света: Не ги пренебрегвайте - предизвикват тежки отравяния и смърт
22640
Снимков материал: pixabay.com
10-те най-отровни храни на света: Не ги пренебрегвайте - предизвикват тежки отравяния и смърт

Има храни, от които е необходимо да се пазите или внимателно да подготвяте, тъй като предизвикват отравяне, даже може да има фатални последици, пише Блиц.

 

1. Плодовете Ackee
Ackee е популярен плод в Ямайка. Ако планирате пътуване към тази гореща дестинация – не посягайте към плодовете.

Докато правилно не узреят, консумацията на този плод би могла да предизвика повръщане, кома и даже смърт!

2. Корен от маниока
Коренът от маниока е отлична добавка за карибските ястия, но с него не се действа лекомислено. Ако този корен топлинната не го преработи достатъчно, гостите биха могли да умрат от отравяне с цианид.

3 . Фугу
Японската риба Фугу е истински кулинарен деликатес в Азия, но тя изисква внимателна подготовка. Нейното месо съдържа тетродотоксин – отрова, която води до смъртоносни последици. Готвачите специално се обучават, за да го премахнат, преди да се сервира на гостите.

4. Отровни гъби
В света бихте могли да намерите различни видове гъби, чийто състав предизвиква всичко от леко гадене до тежки последствия за живота. Поради това трябва много да се внимава какви гъби приготвяте за ядене.

5. Африканска жаба бик
Жабите са деликатес в цял свят, но африканският подвид бик жаба (Bullfrog) причинява увреждане на бъбреците, ако не е термично обработена добре преди консумация.

6. Кървава мида
Тези миди се превъзходен деликатес в Китай, по-точно в Шанхай, но насладата от тях може да ви предаде хепатит А и Е, затова са строго забранени от 1988-ма година. Но благодарение на нелегалния пазар може да се опитат на определени места. Нашият съвет е, ако ви предложат тази кървава закуска – разумно да откажете.

7. Бъз плодове
От тези плодове се правят мармалади и сокове в част от Европа и се добавят в множество сложни ястия. Докато са добре сготвени няма никаква опасност от тяхната консумация. Въпреки това, консумацията на сурови плодове, предизвиква повръщане и гадене.

8. Вишни със семена
Моля? Яли сте вишни цял живот и никога не ви е било лошо? Опасността дебне в техните семена. Ако погълнете семка или две, няма да ви стане нищо. Но ако изядете голямо количество, може да почувствате гадене или слабост.

9. Листове от ревен
Горчивите бяло-червени корени от този плод са отлични хранителни стоки за подготовка на необичайни ястия. Но листата на това растение, определено трябва да избягвате, защото предизвикват повръщане.

10. Фъстъци
Фъстъците са един от най-разпространените алергени в съвременния свят и от тях се опасяват, милиони хора по света. Алергията от фъстъци обхваща всичко от лек обрив до анафилактичен шок, т.е. спиране на дишането.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft