Използването на пикантни подправки в храната усилва метаболитните процеси и спомага за по-бързо изгаряне на мазнините даже час след консумация.
2.
Цитрусовите плодове съсдържат витамин C, който е един много добър компонент при изгарянето на мазнините – понижава ефективността на натрупването на мазнини.
3. Бананите
Съдържат Калий – натурален химикал, който усилва метаболизма и регулира водния баланс в тялото.
4. Соята
Соевите бобчета съдържат лецитин, който помага на тялото ви да пазите клетките от натрупване на мазнини. Ако нямате време да ги задушавате и замразявате, използвайте снаксове от сушени или печени такива.
5. Млечните продукти с ниско съдържаниие на мазнини
Съдържат протеини и калции, спомагащи за поддържане на мускулна маса.
Чесънът е природен антибиотик, a също и регулатор на кръвната захар в тялото. Той повишава метаболизма, поддържа ниски нива на инсулин, с което се постига максимално изгаряне на мазнините.
7. Канела
Изследванията разкриват, че четвърт чаена лъжичка канела, приемана с храната, помага за по-ефективното усвояване на захарта (20 пъти по-бързо) и понижава нивото на кръвната захар. Тя може да се използва вместо захар, тъй като има естествен сладък вкус.
8. Джинджифил
Джинджифил разширява кръвоносните съдове и увеличава метаболизма с 20 %. Притежава свойства, които водят до детоксикация на тялото и стимулира циркулацията.
Консумирайте ябълки, ягоди, малини – съдържат големи количества пектин, който понижаваt абсорбацията на мазнини от клетките.
Сьомгата, заедно с риба тон, херинга и скумрия, всички са отлични източници на съществените мастни киселини. Консумирането на риба постоянно понижава нивата на хормона лептин, който се свързва с бавния метаболизъм и затлъстяването.