10 храни, които можете да използвате и след като им изтече срока на годност

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
10 храни, които можете да използвате и след като им изтече срока на годност
12267
Снимков материал: pixabay.com
10 храни, които можете да използвате и след като им изтече срока на годност

Независимо дали става дума за шоколад, които е получил бяла повърхност или за хляб, който е мухлясал, трудно е да определите дали една храна е добре да бъде изядете или все пак е по-безопасно да отиде в кофата за боклук.

Това, което е изненадващо е, че повечето хранителни стоки, които смятате, че са рискови се ядат в деня, когато срокът изтича, а реално може да се консумират и след като им мине срока.

 

Това са само част от тях:

1. Мляко

Пастьоризираното мляко може да издържи 50% по-дълго, ако го съхранявате на ниска температура.

Опитайте млякото да  съхранявате в задната част на хладилника, а не на вратата. Ако пък започне да киселее от него може да направите палачинки.


2. Яйца

Според твърденията на Dane Gunders, който се занимава с изследване на храните, яйцата могат да издържат между 3 до 5 седмици. Но трябва да се съхранява при температура по-ниска от 5 градуса, тъй като така се предотвратява евентуалното възникване на салмонела.


3. Храни с много захар

Всяка храна с много захар, като мармалад и мед, винаги е безопасна за консумация.


4. Чипсове

Въпреки че е овкусен, чипса е сигурен, поради голямото количество сол, който съдържа.

 

5. Дребни сладки

Също като чипс, сладкишите може да се ядат без проблем и след изтичане на срока. Ако са малко омекнали, само за малко ги поставете във фурната.


6. Сухи макаронени изделия

Ако правилно се съхраняват, могат да издържат вечно.


7. Хляб

Съхранявайте във фризер и той ще трае вечно. Само гледайте да премахвате мухлясалите части, ако забележите такива.


8. Храна в кутии

Срокът на годност на консервата може да бъде вечен, ако  я държите на тъмно и сухо място.


9. Маруля

Докато марулата не е изсъхнала, можете да я освежите в леденостудена вода.


10. Шоколад

Шоколадът може да издържи доста дълго време. Излагането на топлина и директен въздух причинява създаването на белия слой, който всъщност възниква от мазнините, които избухват на повърхността.Какво означава това, че няма нужда от хвърляне на цели шоколади.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft