10 храни, с които се отслабна най- лесно. Те ще усилят метаболизма ви и ще забравите какво е мазнина

вход през zajenata.bg
За Жената
Диети
10 храни, с които се отслабна най- лесно. Те ще усилят метаболизма ви и ще забравите какво е мазнина
33629
Източник: kozmetikata.com
Снимков материал: pixabay.com
10 храни, с които се отслабна най- лесно. Те ще усилят метаболизма ви и ще забравите какво е мазнина

1. Пикантни подправки

Ползването на пикантни подправки в храната усилва метаболитните процеси и спомага за по-бързо изгаряне на мазнините даже час след консумация.

2.

Цитрусовите плодове

Цитрусовите плодове съдържат витамин C, който е един много добър компонент при изгарянето на мазнините – намалява ефективността на натрупването на мазнини.

3. Бананите

Съдържат Калий – естествен химикал, който усилва метаболизма и регулира водния баланс в тялото.

4. Соята

Соевите бобчета съдържат лецитин, който помага на тялото ви да пазите клетките от натрупване на мазнини. Ако нямате време да ги задушавате и замразявате, използвайте снаксове от сушени или печени такива.

5 . Млечните продукти с ниско съдържаниие на мазнини

Съдържат протеини и калции, спомагащи за поддържане на мускулна маса.

6. Чесън

Яжте чесън! Чесънът е природен антибиотик, a също и регулатор на кръвната захар в тялото. Той повишава метаболизма, поддържа ниски нива на инсулин, с което се постига максимално изгаряне на мазнините.

7. Канела

Изследванията разкриват, че четвърт чаена лъжичка канела, приемана с храната, помага за по-ефективното усвояване на захарта (20 пъти по-бързо) и понижава нивото на кръвната захар. Тя може да се използва вместо захар, тъй като има естествен сладък вкус.

8. Джинджифил

Джинджифил разширява кръвоносните съдове и увеличава метаболизма с 20 %. Притежава свойства, които водят до детоксикация на тялото и стимулира циркулацията.

9. Ябълки, ягоди, малини

Консумирайте ябълки, ягоди, малини – съдържат големи количества пектин, който намалява абсорбацията на мазнини от клетките.

10 . Мастните киселини

Сьомгата, заедно с риба тон, херинга и скумрия, всички са отлични източници на съществените мастни киселини. Консумирането на риба редовно понижава нивата на хормона лептин, който се свързва с бавния метаболизъм и затлъстяването. 
 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft