10 доказани трика, с които палачинките ви ще станат тънички и много пухкави и вкусни

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
10 доказани трика, с които палачинките ви ще станат тънички и много пухкави и вкусни
10 доказани трика, с които палачинките ви ще станат тънички и много пухкави и вкусни
59585
10 доказани трика, с които палачинките ви ще станат тънички и много пухкави и вкусни
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Палачинките са любими на малки и големи по традиция. Не случайно е божествено да започнете дена с една голяма чиния преливаща от тънки и същевременно пухкави палачинки

палачинки

Да, пълнежът винаги е много важен- някой предпочитат да е сладък, други пък залагат на соленото! Но какво да кажем за самите палачинки? Как да ги приготвите така, че да не станат на буци, пухкави и меки? Има 10 прости правила, които ще ви направят гуру в кухнята и истинска домакиня, достойна за уважение. И не мислим, че има нещо сложно. Само няколко трикове и голямо желание да се сготви нещо вкусно.

 

10 правила за правене на палачинки

Само с мляко. Можете също така да направите палачинки от суроватка. Но не и на варена вода. Те ще станат във всеки случай, но няма да бъдат прекалено тънки и толкова вкусни, колкото с млякото.
Температурата на продуктите. Признайте го, отдавна ли не сте обръщали внимание на това? Не точно.

Всички използвани съставки трябва да са на стайна температура.

рецепта за палачинки

Две яйца в 1 литър мляко. Ако използвате повече яйца, палачинките могат да станат гумени. Първоначално просто чукнете леко яйцата. След малко добавете мляко, сол и захар.
Винаги пресявайте брашното. Необходимо е да направите това, защото така е по- наситено с кислород, което означава, че палачинките ще са буйни и пухкави .

как да си направя тънки палачинки

Растително масло вместо сода и бакпулвер. Това е растителното масло, което действа като бакпулвер . И това тесто може да се пържи в сух тиган.
Дайте на тестото почивка. Просто го оставете настрана за 15-20 минути. Така ще има време да абсорбира влагата и да набъбва. Тогава палачинките ще бъдат ефирни и много нежни.

как да си направя тънки палачинки

Кога да добавите вряла вода. В тези 20 минути тестото ще се сгъсти. Това е времето, когато можете да разредите с малко количество гореща вода.

 В идеалния случай трябва да имате отделен тиган за палачинки. Някой залагат на тежък чугунен с дебело дъно. Това е идеалният избор. Но модерните тънки тигани с незалепващо покритие не се харесват от всяка домакиня. Това е въпрос на вкус и навик.

как да си направя тънки палачинки

 Като държите тигана в лявата си ръка, изсипете тестото на тънка струя. По това време тиганът трябва да се върти в кръг, така че тестото да се разпространи равномерно навсякъде. Когато на повърхността на палачинката няма течни места, отделете ръбовете от тавата със силиконова шпатула и я завъртете на другата страна.

Покрийте с капак. Когато вече сте изстреляли цял куп палачинки, не забравяйте да ги покриете с капак, докато другите се правят. Така тестото ще стане още по-меко 

как да си направя тънки палачинки

Може би повечето от нашите читатели вече знаят тези съвети. И ние ще се радваме, ако допълните списъка с някой трик, който ви помога: как вие правите тестото, как пържите палачинки и какви топинги предпочитате . Споделете правилата, трикове и съвети с приятелите си. 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft