Готвенето е истинско изкуство. Но не винаги, за да направите ястие-шедьовър, се изисква специален талант. Често всичко е в малките трикове и хитринки, които идват с опита.
Добавете канела и сол към кафето
Направете най-добрата чаша кафе в живота си, като добавите вътре малко сол и канела. Солта ще отслаби горчивия вкус, правейки го по-мек, а канелата ще подобри вкуса, правейки го по-пикантен.
Кадифено месо
Кадифеното месо е термин, произхождащ от китайската кухня. Просто го покрийте с смес от белтък и царевично нишесте преди готвене. Ще получите мека текстура и сокът ще остане вътре.
Десертите също се нуждаят от сол
Солта е необходима не само за супи, салати и месо. Това е естествен подобрител на вкуса, който може да издигне всеки вкус на друго ниво. В особена степен това важи за десертите.
Горчица и фъстъчено масло в сосовете
Чрез добавяне на няколко супени лъжици горчица или фъстъчено масло към соса не само ще подобрите вкуса му, но и ще получите по-гъста текстура.
Издигнете пастата на друго ниво
Добавете към макароните не само кашкавал, но и малко горчица. Текстурата на соса ще стане по-гъста, а вкусът ще бъде по-интензивен.
Сода към месото
Содата е чудесен начин да направите месото толкова меко и сочно, колкото е възможно. Добавете малко сода преди готвене, така че да омекне месото.
Подгответе чиниите за сервиране
Знаете ли защо в ресторантите сервират ястията в загрети чинии? Това помага за поддържане на температурата на ястието, което означава, че можете да се насладите на разговора и същевременно да не останете със студена храна.
Добавете яйце към картофеното пюре
Може и да не добавяте яйце към картофеното пюре, но това елементарно действие ще помогне да му се придаде допълнителна нежност. Просто смесете картофите, маслото, сметаната и яйцето, и сложете на огъня за няколко минути.
Добавете кубче лед към кюфтетата
Основната задача при печенето на кюфтета е да не ги пресушите. За да ги поддържате сочни, поставете кубче лед отгоре, преди да метнете кюфтетата на огъня.
Оваляйте бекона в брашно
Искате ли да получите най-хрупкавия бекон, който сте опитвали? Оваляйте го в брашно, преди да го метнете в тигана.