10-минутно домашно МАСКАРПОНЕ - става досущ като купешкото, но без Е-тата!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
10-минутно домашно МАСКАРПОНЕ - става досущ като купешкото, но без Е-тата!
10-минутно домашно МАСКАРПОНЕ - става досущ като купешкото, но без Е-тата!
35859
10-минутно домашно МАСКАРПОНЕ - става досущ като купешкото, но без Е-тата!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Миналата година, когато купих по-голям запас от бита сметана малко преди празниците, сестра ми ме посъветва да направя домашно маскарпоне от нея.

Бях много изненадана, че изобщо е възможно, но тя ме увери, че тази рецепта е изпитана - получи се наистина вкусно домашно маскарпоне , не по-лошо от купешкото.

В рецептата за сирене маскарпоне има само 2 съставки и всеки може да си го направи.

Отлично е като пълнеж всякакви десерти и естествено - за Тирамису.

Издържа 5 дни в ладилник .

тирамису с домашно маскарпоне

Домашно маскарпоне

Продукти:

500 мл сметана за разбиване (около 33%)

2 с.л. лимонов сок

Приготвяне:

Подготовката е наистина лесна и отнема само 10 минути.

Поставете сито върху купа и го покрийте с тензух или памучен плат (кърпа).

Изсипете сметаната в тенджера и започнете да я загрявате на тих огън.

Загрейте с периодично разбъркване до момента, когато отстрани започнат да се образуват мехурчета и фина пара започне да излиза от повърхността .

Ако имате кухненски термометър у дома, говорим за 80 ° C.

След това намалете пламъка до минимум.

Добавете лимоновия сок и продължете да загрявате (не варете !!!) за около 10 минути, като бъркате непрекъснато, докато сметаната леко се сгъсти.

домашно маскарпоне

Изсипете съдържанието на тенджерата в ситото, оставете да се охлади до стайна температура и съхранявайте в хладилник за една нощ (поне 12 часа).

На следващия ден остържете макрапонето от тъканта в купа (кутия) и може да го използвате за любимите си рецепти.

Издържа до 5 дни на студено в затваряща се кутия (купа).

Суроватката също не се изхвърля - аз я използвам като съставка при месене на тесто.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft