Ако имаш 10 минутки и чаша брашно, вечерята е готова: Пълнено жарено хлебче в тиганче - хрупкава коричка и разкошна плънка (Видео)

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ако имаш 10 минутки и чаша брашно, вечерята е готова: Пълнено жарено хлебче в тиганче - хрупкава коричка и разкошна плънка (Видео)
Ако имаш 10 минутки и чаша брашно, вечерята е готова: Пълнено жарено хлебче в тиганче - хрупкава...
14927
Ако имаш 10 минутки и чаша брашно, вечерята е готова: Пълнено жарено хлебче в тиганче - хрупкава коричка и разкошна плънка (Видео)
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Представете си - прибирате се късно вечер, пребити от работа, а тепърва трябва и да готвите! Ако описаната ситуация ви се струва кошмарна, поемете си спокойно дъх, защото имаме за вас перфектната бърза вечеря , с която гарантирано ще оближете пръсти. За 10-тина минути от тигана ви ще изскочи вкусно пълнено хлебче , пълно с най-вълшебната плънка - разтопен кашкавал и ароматна шунка! Ако вече сме ви изкушили, по-долу може да прочетете рецептата за това жарено хлебче в тиганче :

Жалено хлебче в тиганче

Продукти:

250 грама брашно

3 с.л. зехтин

1 супена лъжица бакпулвер (8-10 гр)

130 мл вода

1/2 ч.ч. сол

100 грама кашкавал

5 филийки шунка или бекон

Приготвяне:

1.

Омесете тестото: изсипете 250 г брашно в купа, добавете бакпулвера, солта, зехтина. Прибавете вода и замесете меко тесто.

брашно

2. Разделете тестото на две части, разточете всяка на тънък слой.

кора тесто

3. Върху първата кора поставете тънки филийки шунка (можете да използвате всяко месо).

тесто за пица

4. Покрийте отгоре с филийки кашкавал или друг вид сирене, което се топи.

тесто с шунка и кашкавал

5. Накрая покрийте с второто парче тесто и защипете краищата.

солен пай

6. Загрейте тиган, намазан с масло или олио на слаб огън.

тиган с масло

7. Прехвърлете затворения пай вътре и гответе, покрит с капак, за 5-6 минути, докато кората стане златиста.

бърз солен пай

8. С помощта на чиния обърнете от другата страна, оставете да се запече още 5-6 минути.

солен пай на тиган

Поднесете веднага, докато сиренето вътре се разтяга и е много апетитно!

вкусна вечеря

За повече информация вижте видеото по-долу:

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft