Можете безкрайно да разгледате три неща: огън, вода и как някой се справя с обичайните дела два пъти по-бързо и по-ефективно с помощта на лайф трикове . Независимо дали е обичайната употреба на вилица или сешоар, те винаги изглеждат хипнотизиращи, особено в кухнята.
Редакционната ни колегия ви е подготвила следващата селекция от свежи трикове, които ще искате незабавно да приложите. В края на краищата, каква домакиня няма да се заинтересува да научи как да декорира торта с ажурна шарка за няколко секунди или защо да намазваме рендето с масло ?
Хакове с храна
Бърз сладолед
Тези, които защитават фигурата, знаят: най-вкусният и здравословен сладолед се получава от кисело мляко! Освен това е по-деликатен на вкус. А тези, които също пестяват времето си, не просто използват кисело мляко, а замразяват лакомството директно в пакета, като залепят дървена пръчица или лъжица.
От незапомнени времена проблемът с покриването на торта с шоколадов слой е един и същ: шоколадът се захаросва и втвърдява твърде бързо, което затруднява равномерното му разпределение. В 21 век това не е проблем: използвайте сешоар за равномерно и постоянно загряване, докато нанасяте глазурата.
Между другото, ако сте решили да направите шоколадова повърхност- текстурирана, оставена от обвивката с мехурчета, ще изглежда много хубаво : просто увийте тортата в нея и изчакайте шоколада да се втвърди. След това внимателно извадете опаковката.
Като правило, ако не ги замразите, те бързо се намокрят и стават неизползваеми. За да оставите ягоди, къпини, малини и други горски плодове свежи и еластични за дълго време, след закупуване ги накиснете за 5 минути във вода с оцет (съотношение 3 към 1).
След като блатовете се накиснат, тортата става по- сочна и вкусна! Но от момента на първото рязане много бързо започва да изсъхва и губи вкуса си. За да предотвратите изсъхването на тортите , покрийте изрязаното с филийки хляб и съхранявайте десерта в хладилника.
Обикновено тортата е украсена с плетени шарки от тесто или къдрави разфасовки сметана. Но, ако разгледате предмети от бита и други малки неща в къщата, можете да стигнете до извода, че половината от тях са подходящи за печене : вилици, лъжици, мъниста, форми и стъклени фигури оставят красиви щампи с различни форми.
Ренде и масло
Ако намажете работната повърхност на рендето с масло, можете да получите два приятни бонус ефекта : намаляване на триенето и бързо плъзгане на продукта, предотвратяване на залепване и изсушаване на продукти като сирене, чесън и други продукти, които след това трудно се отмиват
Използването на пудра захар при приготвянето на сладки сладкиши е много популярно и има най-лесният и бърз начин за създаване на сложен модел за секунди: просто използвайте дантела и пудра захар.
Цветни круши
Филийките с плодове служат като оригинална украса за коктейли или десерти, най-често или в сушен или пресен вид. Ние ви предлагаме да отидете още малко по- далеч и да използвате тънки филийки круша, сварени в захарен сироп с хранителни оцветители и изсушени във фурната (ще отнеме около час или два). Тортите с такъв декор изглеждат приказно.
Пържено яйце
Ако готвите яйца с течен жълтък, отгоре остава сурово в повечето случаи, а отдолу загорява. Това познато ли е? След това опитайте да разбиете яйцата в загрят тиган, добавете към него няколко супени лъжици топла вода и след това покрийте за 45 секунди. След това махнете капака и приведете яйцата до готовност.
Няма значение какво ще бъде - хек или сьомга. Подредете решетката за готвене на открит огън с резенчета лимон . Първо, филето е наситено с аромат, и второ, ще се окаже много нежно и никога няма да към решетките на решетката на скарата
И сега животът стана по- лесен с цели 10 трика. Никой готвач няма да ви разкрие тези хитринки, но благодарение на тях се справят толкова бързо в кухнята. В крайна сметка много от тези кулинарни съвети спестяват време и това е ключова съставка за всяко ястие. Би било чудесно да споделите в коментарите и други житейски трикове, които знаете