Тиквички, 2 яйца, билки. Само 30 минути - и паят е готов!
Невероятно лесен за приготвяне пай от тиквички!
Той е подходяща за пикник, лека закуска, както и допълнение към обяд или вечеря.
Съставки:
- тиквички - 2 бр .;
- яйца - 2 броя;
- сметана - 2 супени лъжици;
- брашно - 6 супени лъжици;
- бакпулвер - 2 ч.л;
- копър - китка;
- масло, сол, черен пипер.
Пай с тиквички - рецепта:
Настържете тиквички, сол, изцедете сока.
Разбийте яйцата, добавете заквасената сметана, копъра, брашното и бакпулвера.
Добавете сол, подправете с подправки.
Намажете формата с масло и изсипете съдържанието.
Поставете формата във фурна, предварително загрята до 180 градуса, и печете за около 30-40 минути до златисто кафяво.
Торта с тиквички и домати
Тортата с тиквички ще бъде чудесна лятна закуска на вашата маса.
Съставки:
- 1 кг тиквички
- 4 с. л. брашно
- 3 яйца
- 4 домата
- 3 скилидки чесън
- 700 г домашна майонеза
- Зелени подправки
- сол
- млян черен пипер
Как да си направим торта за закуска с тиквички:
1. Обелете тиквичките, настържете ги на едро ренде и изцедете сока. Добавете яйца, сол, черен пипер и брашно към тиквичките.
2. Замесете добре тестото - не трябва да е на бучки. Ако е необходимо, добавете още брашно.
3. Изсипете част от палачинката върху цялата повърхност на тигана, предварително загрят. Изпържете палачинките от тиквички от двете страни до златисто кафяво.
4. Нарежете доматите на тънки кръгчета.
5. Нарязваме зелените подправки и чесъна. В купа смесете майонезата с билки и чесън - това ще бъде сосът за тортата от тиквички.
6. Когато палачинките от тиквички изстинат, пристъпете към последния етап. Необходимо е да поставите палачинката в чиния, да разпределите тънък слой сос, да оформите кръговете домати и да покриете със следващата палачинка. Повторете, докато всички палачинки са готови