10 скилидки в саксийка и цяла година си имам естествен антибиотик на перваза. Кеф ти пресен, кеф ти сух!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
10 скилидки в саксийка и цяла година си имам естествен антибиотик на перваза. Кеф ти пресен, кеф ти сух!
14286
Снимков материал: pixabay.com
10 скилидки в саксийка и цяла година си имам естествен антибиотик на перваза. Кеф ти пресен, кеф ти сух!

Чесънът е продукт, от който всяка домакиня се нуждае в кухнята. Тази проста съставка може да придаде на почти всяко ястие уникален вкус и мирис, така че е важно винаги да го имате под ръка. За да не тичате из магазините в търсене на пресен чесън , ние ви предлагаме да започнете да го отглеждате на перваза на прозореца си! Това растение е много непретенциозно, така че всичко ще бъде много просто!

КАК ДА ОТГЛЕЖДАМЕ ЧЕСЪН У ДОМА

чесън в саксия

ПОДГОТОВКА

За целта вземете саксия с дълбочина 20 см с отвори за дренаж. По-добре е да изберете по-голяма саксия, така че да можете да засадите скилидките чесън в нея на разстояние 10 см една от друга и на 10 см разстояние от стените на саксията.

Сега трябва да подготвите почвата. Смесете почвата с градинския пясък. Съотношението почва-пясък трябва да бъде 3: 1.

Напълнете саксията с пръст, оставяйки около 3 см пространство отгоре

чесън на скилидки

Вземете обикновена глава чесън и разделете на скилидки, без да го белите! Дръжте плоския край надолу, а заострения нагоре.

Поставете скилидките на 10-15 см дълбочина в почвата. Между горната част на скилидката и горната част на почвата трябва да има 3 см пръст.

Засадете скилидките чесън на разстояние 10 см една от друга.

Поставете саксията така, че да е изложена на пряка слънчева светлина поне 8 часа на ден. Кухненският перваз на прозореца е идеален за целта.

пресен чесън

Поставете съда с чесън в мивка, вана или друго място, където водата може да изтече. Полейте почвата, като я напръскате равномерно с вода. Оставете водата да се оттече през отворите на дъното на саксията.

Поливайте достатъчно често, за да поддържате почвата влажна, но не мокра.

Съвсем скоро чесънът ще пусне издънки, които периодично трябва да подрязвате - така ще си имате пресни пера чесън за готвене или като вкусна добавка към обяда и вечерята.

поникнал чесън

Може да съберете реколтата от чесън след 8-10 месеца, когато издънките започнат да отмират и стават кафяви.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft