Супите са изключително полезна храна, пълна с витамини и минерали, здравословна и диетична дори, но като че ли все по- рядко присъстват на масата ни.
Ако ви помолихме да съставите списък на най-двусмислените и трудни за приготвяне ястия, бихте ли включили супа в тях? 9 от 10 домакини незабавно ще реагират отрицателно и най-вероятно ще търсят уловка в въпроса. Работата е там, че всеки си има някакъв трик за приготвянето на вкусна супа , който ще ви изненада. Но има някои универсални съвети, които ще ви бъдат полезни, независимо от това, което добавяте към първото.
Всеки от нас е научил нещо от майка си и баба си. Но ние днес сме ви събрали няколко професионални трика , издадени от известни кулинари, които ще ви помогнат
Как да готвя вкусна зеленчукова супа с месо и без
Когато варите месо, и искате да използвате бульон за вкусна супа без месо , варете на средна топлина. Ако течността кипи много силно, не можете да отстраните слоя мазнина, който се е разпространява отгоре
Когато прекалите със солта, обелете сурови картофи и ги сложете в тенджера със супата - тя ще абсорбира излишната сол.
За перфектен вкус, сол трябва да се добави към пилешката супа половин час преди готовност, при рибената - веднага след като добавите парчета риба в контейнера, за гъбената - 3 минути преди готовност.
Как да готвя вкусна пилешка супа? Добавете към нея цял лук и морков, а от традиционният дафинов лист е по-добре да се откажете , защото само ще развалите вкуса.
Ако планирате да добавите чесън към супата, направете го почти в самия край на готвенето. Така че подправката ще запази не само своя вкус, но и полза.
15 минути преди бульонът да е готов, добавете парче твърд кашкавал
Готвенето на обикновена вкусна супа не е лесно. Добавете в месния бульон белия лук, предварително изпечен във фурна . Тогава вкусът му ще ви възхити
Всеки път, когато се готви супа без картофи, но с изобилие от други зеленчуци, добавете няколко супени лъжици брашно към бульона. Така ще бъде по-вкусно и по-гъсто Предварително е хубаво брашното да се запържи с малко количество масло.
В процеса на готвене е необходимо да се отстранят не само пяната, но и мазнината. И това трябва да се прави няколко пъти. Ако искате супата да бъде прозрачна , свалете капака веднага щом водата заври и бързо извадете пяната.
Ако по време на процеса на готвене пяната се спусне до дъното, добавете чаша студена вода: пяната ще се издигне и лесно ще можете да я отстраните. Тогава една вкусна супа, дори и без месо, ще бъде много лесна за готвене.
Кажете ни какви трикове използвате и какво ви позволява да приготвите вкусна супа. Може би някои от кулинарните тайни се предават във вашето семейство от поколение на поколение, или сами генерирате идеи?
Като цяло, има много тайни на готвене на вкусни ястия. На нашия уебсайт ще научите повече за това как да направите картофите по-вкусни , какво трябва да имате, пилените пържоли да са сочни и нежни , както и как да направите перфектната домашна супа.
Споделяйте информация с приятелите си и използвайте нашите съвети.