10-те най- бързи и лесни шоколадови десерти за 10 минути

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
10-те най- бързи и лесни шоколадови десерти за 10 минути
10-те най- бързи и лесни шоколадови десерти за 10 минути
126310
10-те най- бързи и лесни шоколадови десерти за 10 минути
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Шансовете са, че ако погледнете шоколадов сладкиш, устата ви веднага започва да отделя слюнка. Но вероятно не сте знаели, че можете да го направите много бързо и не е нужно да тичате до магазина. За всички любители на шоколада там, ние избрахме десет от най-добрите десерти, които може да седят на масата, готови само за няколко минути.

 

Кексче в чаша

Състав:

3 супени лъжици брашно
1 чаена лъжичка разтворимо кафе
2 супени лъжици какао на прах 
2,5 супени лъжици захар
1/4 чаена лъжичка бакпулвер
2 супени лъжици мляко
1 яйце
2 супени лъжици растително масло
1/2 чаена лъжичка ванилия

 

Инструкции:

Смесете брашното, кафето, какаото на прах, захарта и бакпулвера заедно в купа. Разбъркайте добре. Добавете млякото, яйцето, растителното масло и ванилията. Смесете заедно с помощта на вилица, докато получите гъста смес.

Изсипете сместа в халба, намазана с олио, и поставете в микровълновата фурна на най-високата степен за около 90 секунди.

Резултатът е вкусен шоколадов кекс

 

Шоколадови брауни

Състав:

150 г масло 
65 г какао на прах (без захар) 
200 г захар
2 яйца
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
100 г брашно

 

Инструкции:

Разтопете маслото в микровълновата за около 30 секунди. Добавете захарта, какаото на прах и ванилията, разбъркайте добре. Добавете яйцата едно по едно, разбъркайте. Добавете брашното и разбъркайте добре.
Намажете формата за печене, която може да се използва в микровълновата фурна с олио. Поставете тестото във формата. Поставете в микровълновата на висока степен за 4-5 минути. 

 

Шоколадова торта

Състав:

100 г брашно
100 г шоколад
100 г захар
50 г масло
3 яйца
1 чаена лъжичка сода за хляб
1 буркан Нутела

 

Инструкции:

Загрейте маслото и шоколада и разбъркайте заедно. Разбийте яйцето и разбъркайте заедно със захарта, докато получите гладка смес. Изсипете брашното в яйчената смес, докато продължавате да го разбивате. Сместа трябва да стане лека и подпухнала. След като шоколадът се охлади леко, изсипете го в сместа, разбъркайте и добавете содата за хляб. Поставете в микровълновата, на най-високата настройка, за пет минути. 

Нарежете получената шоколадова торта на три парчета и разпределете Nutella върху всяко от тях. След това намажете Nutella върху горната част на завършената торта. Може също да пожелаете да поръсите с шоколад. Вече е готово за сервиране!  

 

Шоколадови топчета

Състав:

300 г бисквитки (за предпочитане шоколадови)
2/3 чаша кондензирано мляко
100 г масло
3 супени лъжици какао на прах

 

Инструкции:

Смелете бисквитките на трохи с помощта на блендер или начукайте. В отделна купа смесете заедно какаото на прах с кондензираното мляко и леко омекотеното масло. Когато сместа наподобява шоколадова паста, добавете бисквитките. Смесете първо с лъжица, а след това месете с ръце. Направете от сместа кръгли картофени или продълговати парчета и ги поръсете с трохи от бисквитки.

 

Шоколадово фондю

Състав:

200 г шоколад
100 мл сметана.
Смесени плодове

 

Инструкции:

Разтопете шоколадът. Добавете сметаната и разбъркайте заедно. Изсипете сместа в няколко купички. Потопете плодовете в него с помощта на вилица. Загрейте фондюто в тенджера, ако е необходимо.

 

Шоколадова баница

Състав:

3/4 чаша брашно
1/2 чаша захар
1/4 супена лъжица сол
1 супена лъжица бакпулвер
1/3 чаша какао на прах
50 г разтопен маргарин
1 яйце
4 супени лъжици мляко
1 супена лъжица екстракт от ванилия

 

За шоколадовия сироп:

1/2 чаша кафява захар
1/3 чаша какао на прах
150 мл вода

Инструкции:

Смесете брашното, бакпулвера, захарта, солта и какаото на прах. След това добавете маргарина, яйцето, млякото и ванилията. Разбъркайте добре и след това поставете тестото в купа с микровълнова фурна. Купата трябва да е висока поне 5 см. Смесете водата, кафявата захар и какаото на прах заедно. Поставете върху тестото.

Загрейте водата за 30 секунди и внимателно я излейте върху тестото. Използвайте вилица, за да обърнете тестото, за да може водата да проникне до дъното на купата.  Поставете в микровълнова печка на висока температура за пет минути. Най-добре се сервира със сладолед. 

 

Алтернативен шоколадов кекс

Състав:

40 г масло
1/2 чаша захар
1 яйце
1 чаена лъжичка ванилия
1/4 чаша мляко
1/2 чаша брашно
2 супени лъжици какао на прах
1/4 чаена лъжичка бакпулвер
Малко сол

 

Инструкции:

Намажете малко растително масло върху малка купа с микровълнова фурна. Смесете омекотеното масло заедно със захарта, яйцето, ванилията и млякото. Разбъркайте добре. Добавете брашното, какаото на прах, бакпулвера и солта. Смесете заедно и поставете тестото в купата. 

Покрийте и поставете в микровълновата печка на най-високата степен за 2-3 минути, докато кексът започне да пружинира на допир. В зависимост от вашата микровълнова фурна може да отнеме малко повече време, за да постигнете тази консистенция.

Оставете тортата да се охлади, след което покрийте с чиния и обърнете с главата надолу.

 

Готови за консумация шоколадови бисквитки

Състав: 

1 чаша ядки от кашу (или друг вид ядки по ваш избор)
3/4 чаша фурми без семки
1/4 чаша овесени ядки
100 г черен шоколад
Малко сол

Инструкции:

Смелете ядките на малки парченца с помощта на кухненски робот. Добавете овесените ядки и фурмите, като ги смесите добре. Настържете шоколада и добавете към сместа, последван от малко сол. Разбъркайте добре.
С леко мокри ръце натиснете парченцата смес заедно на малки топчета.

 

Готова за консумация шоколадова торта

Състав:

300 г бисквитки
150 г масло
3-4 супени лъжици какаово масло
250 г крема сирене
50-100 г пудра захар
200 г шоколад
100 г сметана

 

Инструкции:

Първо трябва да направите основа за тортата. Разтопете леко маслото и смелете бисквитките с помощта на блендер. Изсипете трохите от бисквитки във форма за печене. След това използвайте чаша, за да ги смачкате на твърд слой. Когато имате равномерен слой, поставете формата за печене в хладилника.


Сега е време да направите пълнежа. Започнете да разбивате крема сиренето, като периодично добавяте пудрата захар.

Разбъркайте сместа още веднъж. Сега за основната съставка - шоколада! Първо го загрейте, докато се разтопи. Оставете го да се охлади леко, след което го смесете заедно с крема сиренето. Разбийте сметаната в отделна купа, докато стане лека и въздушна.

Добавете сметаната към сместа, като разбърквате с малка лъжица. Опитайте се да поддържате пенливата, мехурчеста консистенция.


След като сместа е с еднородна консистенция, извадете вече втвърдената основа за торта от хладилника. Разпределете равномерно шоколадовия крем върху него. Поставете готовата торта в хладилника за около 4-5 часа. Поръсете с какао на прах или украсете с плодове, ядки или дори сладкиши според вкуса. Тортата вече е готова за консумация!

 

Шоколадов фъдж

Състав :

1 супена лъжица масло (за намазване върху тавата за печене)
 1 кутия кондензирано мляко
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
240 г шоколадов чипс 
1 чаша течен шоколад
3 супени лъжици масло
1/2 чаена лъжичка морска сол

 

Инструкции:

Намажете основата и стените на тавата за печене 20х20 см с масло и покрийте с хартия за печене, оставяйки около 5 см допълнителна хартия от всяка страна. Смесете кондензираното мляко, екстракта от ванилия, чипса от шоколад, Nutella и парченцата масло заедно в средно голяма стъклена купа.


Поставете купата върху средно голяма тенджера, съдържаща малко леко преварена вода. Количеството вода трябва да е достатъчно малко, така че да не докосва дъното на стъклената купа. Продължете да бъркате сместа, докато шоколадът се разтопи и сместа стане гладка (това трябва да отнеме около 5-7 минути).


Изсипете сместа върху тавата за печене. Използвайте нож, за да разнесете сместа равномерно по тавата. Поръсете го със сол. Поставете в хладилника за поне 2 часа.

След като  се охлади, загрейте нож, като го държите малко под гореща вода, изсушете го и изрежете около краищата на тавата за печене, за да го разделите. 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft