Пърженето на палачинки е цяло изкуство, а няма човек, който да не обича това изкушение. Ако вашето семейство се придържа към тази традиция, имате повече от една добра рецепта днес . Някой ги приготвят солени, докато други просто ги сервират така и дават възможност на всеки член на семейството да увие пълнежа си: конфитюр, извара, месо,сирене, сладко или пък мед и какво ли още не.
Да, пълнежът винаги е важен! Но какво да кажем за самите палачинки? Как да ги приготвите, така че да не станат на бучки, а пухкави, нежни, леки и без да се накъсат? Има 10 прости правила, които ще ви направят кухненски гуру и истински факир, не само по време на Седмицата на палачинките. И няма нищо сложно. Само няколко трика и голямо желание да ги приготвите
10 правила за приготвяне на палачинки
Само в мляко. Можете също така да готвите палачинки със суроватка. Но не във варена вода. Те ще станат, но няма да са супер тънки и вкусни като с млякото.
Температура на продукта. Признайте, някога обръщали ли сте внимание на това? Не, определено не. И всички използвани съставки трябва да са на стайна температура.
Две яйца на 1 литър мляко. Ако използвате повече яйца, палачинките могат да станат гумени. Първо, просто леко разбийте яйцата с размах. След малко добавете мляко, сол и захар.
Винаги пресявайте брашното. Необходимо е да направите това, защото така се насища с кислород, което означава, че палачинките ще бъдат великолепни .
Растително масло вместо сода и бакпулвер. Олиото действа като бакпулвер . И също можете да изпържите такова тесто в напълно сух тиган.
Оставете тестото да почине. Нищо особено не трябва да се прави. Просто го оставете за 15-20 минути. Глутенът ще има време да абсорбира влагата и да се надуе. Тогава палачинките ще се окажат ефирни и много пухкави
Кога да добавите вряла вода. През тези 20 минути тестото ще се сгъсти. Точно тогава трябва да го разреждате с малко количество гореща вода.
Купете отделен тиган. В идеалния случай трябва да имате отделен тиган за палачинки. Някой купува тежък чугун с дебело дъно. Това е идеалният избор. Но съвременните тънки тигани с незалепващо покритие не са популярни във всяко домакинство
Флипнете правилно. Като държите тиган в лявата си ръка, изсипете тестото на тънка струя. По това време тиганът трябва да се завърти в кръг, така че тестото да се разпределя равномерно по дъното. Когато на повърхността на палачинката няма течен остров, отделете краищата от тигана със силиконова шпатула и го обърнете на другата страна.
Покрийте с капак. Когато вече сте сготвили цял куп палачинки, не забравяйте да ги покриете с капак, докато останалите ще изсъхнат.
Може би повечето от нашите читатели вече знаят тези съвети. И ще се радваме, ако добавите към списъкът с трикове някой от вашите.
Споделете правила, трикове и съвети с приятелите си. Направете празника специален.