10 трика за перфектни, пухкави и тънки палачинки без да се късат, всяка домакиня трябва да ги знае

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
10 трика за перфектни, пухкави и тънки палачинки без да се късат, всяка домакиня трябва да ги знае
10 трика за перфектни, пухкави и тънки палачинки без да се късат, всяка домакиня трябва да ги знае
23215
10 трика за перфектни, пухкави и тънки палачинки без да се късат, всяка домакиня трябва да ги знае
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пърженето на палачинки е цяло изкуство, а няма човек, който да не обича това изкушение. Ако вашето семейство се придържа към тази традиция, имате повече от една добра рецепта днес . Някой ги приготвят солени, докато други просто ги сервират така и дават възможност на всеки член на семейството да увие пълнежа си: конфитюр, извара, месо,сирене, сладко или пък мед и какво ли още не.

Да, пълнежът винаги е важен! Но какво да кажем за самите палачинки? Как да ги приготвите, така че да не станат на бучки, а пухкави, нежни, леки и без да се накъсат? Има 10 прости правила, които ще ви направят кухненски гуру и истински факир, не само по време на Седмицата на палачинките. И няма нищо сложно. Само няколко трика и голямо желание да ги приготвите

 

10 правила за приготвяне на палачинки

Само в мляко. Можете също така да готвите палачинки със суроватка. Но не във варена вода. Те ще станат, но няма да са супер тънки и вкусни като с млякото.

Температура на продукта. Признайте, някога обръщали ли сте внимание на това? Не, определено не. И всички използвани съставки трябва да са на стайна температура.

Две яйца на 1 литър мляко. Ако използвате повече яйца, палачинките могат да станат гумени. Първо, просто леко разбийте яйцата с размах. След малко добавете мляко, сол и захар.

Винаги пресявайте брашното. Необходимо е да направите това, защото така се насища с кислород, което означава, че палачинките ще бъдат великолепни .

Растително масло вместо сода и бакпулвер. Олиото действа като бакпулвер . И също можете да изпържите такова тесто в напълно сух тиган.

Оставете тестото да почине. Нищо особено не трябва да се прави. Просто го оставете за 15-20 минути. Глутенът ще има време да абсорбира влагата и да се надуе. Тогава палачинките ще се окажат ефирни и много пухкави

Кога да добавите вряла вода. През тези 20 минути тестото ще се сгъсти. Точно тогава трябва да го разреждате с малко количество гореща вода.

Купете отделен тиган. В идеалния случай трябва да имате отделен тиган за палачинки. Някой купува тежък чугун с дебело дъно. Това е идеалният избор. Но съвременните тънки тигани с незалепващо покритие не са популярни във всяко домакинство

Флипнете правилно. Като държите тиган в лявата си ръка, изсипете тестото на тънка струя. По това време тиганът трябва да се завърти в кръг, така че тестото да се разпределя равномерно по дъното. Когато на повърхността на палачинката няма течен остров, отделете краищата от тигана със силиконова шпатула и го обърнете на другата страна.

Покрийте с капак. Когато вече сте сготвили цял куп палачинки, не забравяйте да ги покриете с капак, докато останалите ще изсъхнат.

Така тестото ще бъде още по-нежно и по-меко.

Може би повечето от нашите читатели вече знаят тези съвети. И ще се радваме, ако добавите към списъкът с трикове някой от вашите.

 Споделете правила, трикове и съвети с приятелите си. Направете празника специален.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft