10 трика от скъпите ресторанти, с които най-евтиното кафе изглежда качествено:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
10 трика от скъпите ресторанти, с които най-евтиното кафе изглежда качествено:
3736
Източник: actualno.com
Снимков материал: pixabay.com
10 трика от скъпите ресторанти, с които най-евтиното кафе изглежда качествено:

Милиони хора по цял свят не могат да отворят очи сутрин без чаша горещо и силно кафе . Сигурно обаче сте забелязали, че в ресторантите кафето има по-различен вкус от това у дома, дори да ползваме най-скъпото и качествено кафе .

Оказва се, че има няколко трика, които трябва да знаем, ако искаме да приготвим наистина вкусно и силно кафе.

Ето нашите 10 съвета за това как да си приготвим по най-добрия начин вкусно черно кафе :

турско кафе

Използвайте чиста вода - ако чешмяната вода в района, в който живеете, не е достатъчно добра на вкус, приготвяйте кафето си с минерална или изворна.

Отделете малко време - за да стане наистина добро кафето, е необходимо да се свари на бавен огън.

кафе в джезве

Не бързайте нито когато го приготвяте, нито когато го отпивате.

Наливайте го от съд с тясно гърло или кана (джезве) с тесен улей - така кафето ще бъде по-ароматно, тъй като тънката струйка се насища с повече кислород.

Добавете сол - не става дума за голямо количество, а само за 2 - 3 малки кристалчета, още преди да сте го сварили. Сами ще се уверите, че солта усилва вкуса на кафето.

сол в кафето

Джинджифил, канела - това са ароматни и полезни подправки, които може да добавите в кафето си по желание. Ако опитате веднъж, няма да съжалявате.

Сложете малко захар - добре е кафето да се пие горчиво, а ако го подслаждате, нека бъде с малко кафява захар.

Използвайте ситно смляно кафе - колкото по-фино смляно е кафето, толкова по-пълно отделя вкуса и полезните си качества.

черно турско кафе

Не позволявайте да кипи дълго време - веднъж след като се навдигне кафето, го отстранете от огъня. Ако го оставите да ври, голяма част от аромата и плътността му ще изчезнат.

Използвайте висококачествено кафе на зърна - само тогава ще сте сигурни в добрия му произход и правилното му съхранение.

Изчакайте, преди да го сервирате - нека минат поне 30 секунди, преди да налеете кафето в чаши. Така то ще придобие гладка консистенция.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft