Днес сме ви подбрали най- добрите трикове как да направите супер тънки и вкусни палачинки без да се накъсат. Определено трябва да пробвате няма да съжалявате- таман идва уикенда, така че може да зарадвате всички за закуска.
Да, пълнежът също е важен- сладък или солен, въпрос на вашия вкус! Но какво ще кажете за самите палачинки? Как да ги приготвите без буци, пухкави, пък и да тънки и да не скъсат- много неща станаха, нали? Има 10 прости правила, които ще ви направят кухненски гуру и истинска домакиня. Само няколко трика и желание и сте готови за подвизи
10 правила за приготвяне на палачинки
Само с мляко. Можете също да правите палачинки със суроватка. Но не и с топла вода. Те се получават във всеки случай, но няма да бъдат супер тънки и толкова вкусни, както с млякото.
Температурата на продуктите. Признайте си, че никога не сте обръщали специално внимание на това? Не, определено не. И всички използвани съставки трябва да са на стайна температура.
Две яйца в 1 литър мляко. Ако използвате повече яйца, палачинките могат да станат гумени. Отначало леко разбъркайте яйцата. След това добавете млякото, солта и захарта.
Винаги пресявайте брашното. Необходимо е да направите това, защото така е наситено с кислород, което означава, че палачинките ще бъдат пухкави .
Растително масло вместо сода и бакпулвер. Това е растително масло, което действа като бакпулвер . И тогава тестото може да се пържи в напълно сух тиган.
Дайте на тестото почивка. Нищо особено. Просто го оставете настрана за 15-20 минути. Глутенът ще има време да абсорбира влагата и да набъбне. Тогава палачинките ще бъдат ефирни и много нежни.
Кога да се добави вряла вода. В тези 20 минути тестото ще се сгъсти. Това е времето, когато трябва да се разреди с малко количество гореща вода.
Купете отделен тиган. В идеалния случай трябва да имате отделен тиган за палачинки. Някой купува тежък чугунен с дебело дъно. Това е идеалният избор. Но съвременните тънки тигани с незалепващо покритие не се харесват от всяка домакиня. Въпрос на вкус и навик.
Обръщайте винаги надясно. Задържайки тенджерата в лявата си ръка, изсипете тестото на тънка линийка. По това време тиганът трябва да се завърти в кръг, така че тестото да се разпредели равномерно по дъното. Когато на повърхността на палачинката няма течен остров, отделете ръбовете от тенджерата със силиконова шпатула и я обърнете на другата страна.
Покрийте с капак. Когато вече сте направили цяла купчина палачинки, не забравяйте да ги покриете с капак, докато другите се правят. Така тестото ще бъде още по-меко
Може би повечето от нашите читатели вече знаят тези съвети. И ние ще се радваме, ако допълвате списъка с трикове, които ви помагат: как да направите перфектното тесто, как да изпържите палачинките и с какво предпочитате да ги ядете . Споделяйте правилата, триковете и съветите с приятелите си.