10 трикове в кухнята, които никой не ви е казал досега

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
10 трикове в кухнята, които никой не ви е казал досега
12410
Снимков материал: pixabay.com
10 трикове в кухнята, които никой не ви е казал досега

Много домакини, особено начинаещи, избягват да работят с тестото поради страха от провал. В крайна сметка, за подготовката на перфектното печиво не е достатъчно да се знае само рецептата. Важно е да се вземат предвид различните нюанси и да се познават кулинарните тънкости.

Редакторите ни събраха 12 съвета, които сме сигурни, че ще ви бъдат доста полезни. Те ще ви помогнат да избегнете откази и да ви кажат как да улесните процеса на готвене. Обърнете им внимание!

 

Когато месите тестото, не изливайте брашното в течността. Би било по-правилно да се въведе течността в брашното.

За да направите сладкарски тестени изделия пухкави, налейте в тестото лъжица ракия.

Добавете охладения яйчен жълтък, натрошен със сол, в тестото, така вашият кекс или друго тесто ще получите красив жълт цвят.

За да прехвърлите тънко валцованото тесто върху тава за печене, завийте го на точилката. След това обърнете тавата за печене.

Непосредствено преди печенето намажете бъдещото печиво с разбито яйце. Това може да стане с всяко тесто, с изключение на бутер, в противен случай ръбовете на продукта ще се залепят и печивото янма да бухне

За да накарате пълнежа на ягодоплодите да не избяга от пая , сложете в него няколко макарони (сокът ще може да се издигне по тръбите).

За да предотвратите изгарянето на тестото по време на печене, поставете купа с вода във фурната. Същият трик ще помогне да се приготви и по-бързо.

Опитайте се да не отваряте фурната, когато печете торти и пайове. И не затръшвайте вратата, в противен случай изпичането веднага ще се уталожи.

За да се улесни отстраняването на готовата торта или сладкиш от матрицата, натопете матрицата за кратко в студена вода или я поставете върху кърпа, напоена със студена вода. Охладете готовата торта по-добре на решетката.

За да се предотвратите смачкване на кекс или сладкиш го нарежете горещ. 

Съдовете, в които сте правили тестото се измиват по-лесно, ако първо използвате студена вода, а след това гореща. Препоръчва се ситото за пресяване на брашно да се измие само със студена вода.

И накрая, искаме да ви посъветваме как да съхранявате домашно произведените сладкиши . Добре е да се съхраняват в керамични съдове, покрити с кърпа: така че те да останат свежи по-дълго. 

Гответе в добро настроение и със сигурност ще успеете! Споделяйте с приятелите си

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft