Какво съхраняваме във фризера? Обикновено това е сурово месо, замразени зеленчуци и плодове. Но можете да замразите още много храна. Знаейки това, ще можете да удължите срока на годност на храната и да не изхвърляте остатъци.
Вашите продукти ще запазят вкуса си и всички полезни вещества след замразяването. Днес сме ви подготвили списък с продукти, които едва ли някога сте предполагали, че можете да замразите
Продукти, които могат да се съхраняват във фризера
Жълтъци и белтъци
За домашно приготвени бисквити или сладолед може да имате нужда от много жълтъци. Но къде в този случай отиват белтъците? Те могат да се съхраняват във фризера до 12 месеца. През това време вие със сигурност ще ги използвате за нещо. Можете да направите същото и с жълтъците.
Хлябът
Хлябът се съхранява до 3 месеца във фризера. Това е по-добре, отколкото да се съхранява в хладилника, защото след такова съхранение хлябът става сух. Поставете малко вода върху хляба и го загрейте във фурната или в микровълнова фурна преди ядене.
Ядки
След 2 седмици съхранение при стайна температура, ядките могат да се развалят и изгният. В хладилника този продукт се съхранява много по-дълго. Просто не съхранявайте голямо количество ядки в един контейнер, който често ще отваряте и затваряте.
Мляко
Този нетраен продукт може безопасно да се съхранява във фризера за период до 3 месеца.
Пълнозърнесто брашно
Също като ядките, пълнозърнестото брашно съдържа масла, които започват да се влошават при стайна температура. Съхранявайте брашното във фризера до 2 години.
Пушена сьомга
Сьомга, пъстърва и скумрия се продават във вакуумни опаковки. След отваряне на опаковката е по-добре да се замразят рибите и да се съхраняват за не повече от 2 месеца.
Тофу
Този соев продукт може да се съхранява във фризер до 5 месеца.
Крем
Разбира се, най-добре е да се консумира пресен, но можете да замразите кремът за дългосрочно съхранение (4 месеца) без загуба на качеството и вкуса. Тази опция е подходяща за тежки сметани.
Мексиканска тортила
Брашненото плоско тесто също се съхранява във фризера и след това се размразява в хладилника.
Шунката
се съхранява не повече от 3 дни. За да удължите линията на съхранение и да запазите аромата, замразете шунката. Нарежете я на порции, увийте с фолио и я поставете във фризера. Преди да сервирате, просто оставете месото да се разтопи.
Ако се интересувате от тази информация, не забравяйте да я споделите с приятелите си! Може би ще бъдете любопитни да прочетете защо замразявате лимони .