Независимо дали става дума за шоколад, които е получил бяла повърхност или за хляб, който е мухлясал, трудно е да определите дали една храна е добре да бъде изядете или все пак е по-безопасно да отиде в кофата за боклук.
Това, което е изненадващо е, че повечето хранителни стоки, които смятате, че са рискови се ядат в деня, когато срокът изтича, а реално може да се консумират и след като им мине срока.
Това са само част от тях:
Пастьоризираното мляко може да издържи 50% по-дълго, ако го съхранявате на ниска температура.
Според твърденията на Dane Gunders, който се занимава с изследване на храните, яйцата могат да издържат между 3 до 5 седмици. Но трябва да се съхранява при температура по-ниска от 5 градуса, тъй като така се предотвратява евентуалното възникване на салмонела.
Всяка храна с много захар, като мармалад и мед, винаги е безопасна за консумация.
Въпреки че е овкусен, чипса е сигурен, поради голямото количество сол, който съдържа.
Също като чипс, сладкишите може да се ядат без проблем и след изтичане на срока. Ако са малко омекнали, само за малко ги поставете във фурната.
Ако правилно се съхраняват, могат да издържат вечно.
Съхранявайте във фризер и той ще трае вечно. Само гледайте да премахвате мухлясалите части, ако забележите такива.
Срокът на годност на консервата може да бъде вечен, ако я държите на тъмно и сухо място.
Докато марулата не е изсъхнала, можете да я освежите в леденостудена вода.
Шоколадът може да издържи доста дълго време. Излагането на топлина и директен въздух причинява създаването на белия слой, който всъщност възниква от мазнините, които избухват на повърхността.Какво означава това, че няма нужда от хвърляне на цели шоколади.