100гр.брашно,100гр.масло, 100 гр. мляко и яйца и ще имате 100% изкушение на масата

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
100гр.брашно,100гр.масло, 100 гр. мляко и яйца и ще имате 100% изкушение на масата
100гр.брашно,100гр.масло, 100 гр. мляко и яйца и ще имате 100% изкушение на масата
99840
100гр.брашно,100гр.масло, 100 гр. мляко и яйца и ще имате 100% изкушение на масата
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Яйчен тарт е популярен японски десерт , придобил световна слава. Въздушният деликатес се приготвя в индустриални мащаби и се изнася в различни страни по света. Тортата е особено популярна в Тайван. Именно там започнаха да го правят по свой начин, но не по-лошо от оригинала.

За да направите десертът, е важно да запомните няколко важни нюанса. Първо, количеството на съставките зависи от размера на формата. В нашия случай се нуждаем от квадратна 18-сантиметрова тава за печене. На второ място, пайът от яйца се пече при ниска температура на водна баня директно във фурната. Необичайно, нали?

 

Съставки

Пшенично брашно 100 g

Масло 100 g

Мляко 100 мл

захар 100 g

яйца 6 бр

Екстракт от ванилия на вкус

 

Приготвяне:

Отделете белтъците от жълтъците. Пресейте брашното. След това смесете млякото и маслото в тенджера. Разтопете съставките на слаб огън. След това изсипете горещата смес в брашното и разбъркайте добре. Поставете един по един жълтъците в тестото. 


След това добавете течен ванилов екстракт към тестото на вкус. Разбийте белтъците със захарта до гъста пяна. След това изсипете останалата част от тестото в белтъците.

Внимателно разбъркайте масата. В същото време разбъркайте тестото по посока на часовниковата стрелка 


Увийте квадратна тава за печене с хартия за печене от вътрешната страна. След това  увийте във фолио. 


Изсипете тестото във формата и загладете повърхността. Поставете тенджерата за тесто в друга по-голяма тава. Напълнете с топла вода най-малко 80 градуса. 


Изпечете сладкишът на водна баня във фурната за 65–70 минути при 150 градуса.

Тайванският яйчен пай Кастела е готов. Сервирайте десерта, като го нарежете на правоъгълни филийки. Също така, лакомството може да се намаже с домашен крем. Приятен апетит!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft