Турски хляб БЕЗ месене и точене по 100-годишна рецепта - готов за 5 минути! Фин и мекичък:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Турски хляб БЕЗ месене и точене по 100-годишна рецепта - готов за 5 минути! Фин и мекичък:
Турски хляб БЕЗ месене и точене по 100-годишна рецепта - готов за 5 минути! Фин и мекичък:
21261
Турски хляб БЕЗ месене и точене по 100-годишна рецепта - готов за 5 минути! Фин и мекичък:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пригответе фантастичен турски хляб у дома по 100-годишна рецепта , който ще се хареса на цялото семейство. Всичко, от което се нуждаете, са няколко съставки, малко време и ще имате изключителен хляб, по-добър от този в пекарните!

Фин и мекичък турски хляб със сусам - с очи можеш да го изядеш, така изглежда и ухае! Ето нужните продукти:

Фантастичен турски хляб без месене

Продукти:

200 мл топла вода

7 г суха мая

120 г обикновено брашно

още 200 мл топла вода

360 г обикновено брашно

1 ч.л.

сол

За намазване:

1,5 с.л. обикновено брашно

20 мл студена вода

50 мл преварена вода

жълтък

За поръсване:

сусам

Приготвяне:

Разтворете в топлата вода маята и разбъркайте добре в по-голяма купа.

След това добавете 120 гр. пресято брашно и разбъркайте.

Покрийте купата с хранително фолио или кърпа.

Оставете да втаса за 20 минути.

Отвийте шупналата мая, разбъркайте и добавете още 200 мл топла вода.

Разбъркайте добре.

Пресейте брашното в сместа, добавете сол.

Разбъркайте отново добре, докато не останат бучки.

Покрийте купата с фолио, след това с кърпа.

Оставете го да почине за 20 минути.

Поръсете масата с брашно, извадете отгоре тестото.

Поръсете го с брашно.

Сгъвайте тестото от ръба към центъра, така че да влезе въздух вътре. Не е нужно да го месите, просто сгъвайте.

Разделете тестото на две равни части.

Оформете го с ръце.

Поставете върху тава, застлана с хартия за печене.

Покрийте тавата с кърпа и оставете тестото да почине за 20 минути.

Сложете брашното и студената вода за намазването в малка купа и разбъркайте с вилица.

След това добавете преварена вода, жълтъка и разбийте с вилица.

Открийте тестото и го намажете с приготвената смес.

турски хляб оформяне

Оформете решетка върху хляба с върха на пръстите си.

Поръсете със сусам.

турски хляб със сусам

Поставете чинията в предварително загрята фурна.

Печете 35 минути на 180°C.

турски хляб със сусам

Щом стане златист, извадете от фурната, покрийте с кърпа и изчакайте леко да се охлади преди сервиране.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft