Има толкова много рецепти за соленки, че изглежда невъзможно да изненадате никого с тези сладкиши. Но не всички тайни са разкрити, скъпи читатели! Днес ще ви разкажем как да печете малки соленки с пълнеж. Благодарение на необичайната форма е напълно възможно да направите сто парчета за 20 минути!
МАЛКИ соленки
Малките и спретнати малки закуски са много апетитни. Имат много пълнеж и малко тесто. Можете да ги ядете със супа и чай и няма да се срамувате да ги поставите на масата. А ако замразите заготовките, винаги ще има спасител под ръка в случай на неочаквани гости .
Тестото е безтегловно и много пухкаво. Препоръчвам да печете двойна или дори тройна порция! Соленките излитат от чиниите за миг.
СЪСТАВКИ ЗА ТЕСТОТО
400 г брашно
2 яйца (1 за мазане)
250 мл кисело мляко
1 супена лъжица сметана
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
3 с.л. растително масло
1 ч.л. бакпулвер
сусам за поръсване
Идеалният пълнеж за такива соленки би бил месо, черен дроб или варени картофи с гъби. Тези пълнежи са вкусни, но малко хора могат да бъдат изненадани от тях. Затова вижте по-долу рецептата за оригинален пълнеж от колбаси и сирена
СЪСТАВКИ ЗА ПЪЛНЕЖА
100 г варен колбас или шунка
50 г кашкавал
пресни подправки
1 скилидка чесън
ПОДГОТОВКА
Първо пригответе тестото. Комбинирайте всички течни съставки със сол, захар и бакпулвер. Добавете пресято брашно на части и замесете за меко, еластично тесто.
Поставете тестото в купа, покрийте с кърпа и го оставете да втаса на стайна температура за 20 минути.
Междувременно пригответе пълнежа. Кашкавалът и колбасър настържете на едро ренде, добавете билки и накълцан чесън.
А сега забавната част - нека пристъпим към формоването. За целта ви е необходим редовен производител на кнедли! Тестото беше разделено на 4 части. Всяка ролка в слой с дебелина 2–2,5 mm.
Поръсете обилно формата за соленките с брашно и покрийте със слой тесто. Поставете пълнежа в клетките. Покрийте с втори слой и разточете с точилка. Избутайте соленките от формата и веднага ги поставете върху намазнена тава за печене.
Намажете заготовките с разбито яйце и поръсете със сусам. Печете във фурна, загрята до 180 градуса за 20-25 минути. Добър апетит!
Този метод може да се използва за приготвяне на соленки с всякакъв пълнеж. Зеле, извара, яйца, сладко - всеки път с нов вкус! И добавете малко захар към тестото и печете пайове с извара, маково семе, конфитюр, ябълки и плодове . Добър апетит!
Харесва ли ви рецептата? Тогава по-скоро кажете на приятелите си как се правят малк, пухкави и соленки