100 пъти по-добро от Тирамису! Бабината непечена торта с ванилов крем - бързо, евтино и божествено вкусно!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
100 пъти по-добро от Тирамису! Бабината непечена торта с ванилов крем - бързо, евтино и божествено вкусно!
100 пъти по-добро от Тирамису! Бабината непечена торта с ванилов крем - бързо, евтино и...
976512
100 пъти по-добро от Тирамису! Бабината непечена торта с ванилов крем - бързо, евтино и божествено вкусно!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Когато душицата копнее за нещо сладичко, повечето предпочитат въздушни десерти, като например "Тирамису". За приготвянето му, обаче, не всяка домакиня има време и нужните продукти. Но не тъгувайте, приготвили сме ви страхотна рецепта за един прекрасен десерт, който се приготвя до 100 пъти по-бързо от италианското лакомство. А вкусът е просто... ммм.

бабината непечена торта

Бабината непеченат торта с ванилов крем  - пести ви време и пари. По никакъв начин не отстъпва на традиционните деликатеси от пекарната!

 

Продукти:

340 мл прясно мляко

250 мл сметана

3 с.л.

захар

2 с.л. царевично нишесте

1 жълтък

2 гр. ванилия

500 гр. бисквити

220 гр. пудра захар

50 гр. масло

3 с.л. какао

щипка сол

  1. Пригответе крема. Смесете 125 мл прясно мляко и 125 мл сметана с нишестето, захарта, жълтъка и ванилията. Изсипете останалото мляко и сметана в тенджера и оставете сместа да заври. Изсипете нишестената смес във врящото мляко на тънка струя, като разбърквате непрекъснато. Получената смес върнете на огъня и оставете да заври. Когато сместа започне да се сгъстява, дръпнете крема от котлона и охладете.
    бабината непечена торта
  2. На дъното на формата поставете на ред бисквити.
    бабината непечена торта
  3. Върху тях - слой от крема.
  4. Редувайте така пласт бисквити и пласт крем. По желание, може да поставите между слоевете нарязани плодове, като например банани.
    бабината непечена торта
  5. Глазурата може да купите, но може да я направите и сами. Смесете 6 супени лъжици прясно мляко, пудрата захар, какаото, маслото и щипка сол. Разбийте с миксер.
    бабината непечена торта
  6. Изсипете глазура върху торатта и я забравете в хладилника за няколко часа.
    бабината непечена торта
  7. Направо божествено!

 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft