100 пъти по-добро от Тирамису! Бабината непечена торта с ванилов крем - бързо, евтино и...
12 Юли 2016
976512
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Когато душицата копнее за нещо сладичко, повечето предпочитат въздушни десерти, като например "Тирамису". За приготвянето му, обаче, не всяка домакиня има време и нужните продукти. Но не тъгувайте, приготвили сме ви страхотна рецепта за един прекрасен десерт, който се приготвя до 100 пъти по-бързо от италианското лакомство. А вкусът е просто... ммм.
Бабината непеченат торта с ванилов крем - пести ви време и пари. По никакъв начин не отстъпва на традиционните деликатеси от пекарната!
Продукти:
340 мл прясно мляко
250 мл сметана
3 с.л.
захар
2 с.л. царевично нишесте
1 жълтък
2 гр. ванилия
500 гр. бисквити
220 гр. пудра захар
50 гр. масло
3 с.л. какао
щипка сол
- Пригответе крема. Смесете 125 мл прясно мляко и 125 мл сметана с нишестето, захарта, жълтъка и ванилията. Изсипете останалото мляко и сметана в тенджера и оставете сместа да заври. Изсипете нишестената смес във врящото мляко на тънка струя, като разбърквате непрекъснато. Получената смес върнете на огъня и оставете да заври. Когато сместа започне да се сгъстява, дръпнете крема от котлона и охладете.
- На дъното на формата поставете на ред бисквити.
- Върху тях - слой от крема.
- Редувайте така пласт бисквити и пласт крем. По желание, може да поставите между слоевете нарязани плодове, като например банани.
- Глазурата може да купите, но може да я направите и сами. Смесете 6 супени лъжици прясно мляко, пудрата захар, какаото, маслото и щипка сол. Разбийте с миксер.
- Изсипете глазура върху торатта и я забравете в хладилника за няколко часа.
- Направо божествено!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари