13 Август 2016
39916
Снимков материал: pixabay.com
Може да ви изглежда, че пърженето на месо и риба е съвсем проста работа. Достатъчно е да загреете олиото и да пуснете в тигана парчетата месо или риба. Но в действителност, този процес изисква някои знания.
Научете няколко златни правила за готвене и прилагайки ги на практика, вашата храна винаги ще бъде нежна и сочна отвътре, а отвън - с приятна румена коричка.
Как да изпържим най-вкусното месо и риба
- Пържете месото и рибата изключително в рафинирано олио. Количеството му трябва да бъде около 8% от теглото на продукта. Също така, тиганът трябва да бъде с тежко дъно.
- За да се изпържи месото добре, то трябва да бъде сухо - подсушете с хартиени кърпи или салфетки. Факт е, че излишната влага образува пара, което забавя процеса на пържене и образуване на коричка.
- Месото трябва да бъде приготвена точно преди сервиране. Не е необходимо да го солите, преди да го пържите, тъй като това ще предизвика загуба на соковете му. По-добре е да се поръси със сол няколко минути преди края на готвенето. В резултат на ще получите хрупкава коричка. А за приятен червен цвят - месото трябва да се поръси с пудра захар.
- За да не почернява коричката от галета, а да стане златиста, първо оваляйте месото или рибата в разбито яйце и след това - в галета.
- Не трябва често да обръщате месото, докато го пържите.
- За да омекне месото от стари животни, мариновайте го! Ако не, просто намажете с горчица. За по-меко месо може да го обработите с кухненски чук и да го поръсите с лимонов сок.
- Месо и котлети трябва да се пържат само на добре загрят тиган. Поръсете в олиото няколко капки вода - ако те зацвърчат и се изпарят почти веднага - почвайте да пържите.
- За да избегнете мириса при пържене на риба, сложете в тигана филийки сурови картофи.
- Когато пържите малки парчета месо, не използвайте капак. Също така, не слагайте много мазнина.
- За да е вкусно месото, преди пържене го дръжте за няколко минути във вряща вода.
- Ако искате да лукът за месото да придобие апетитен златистожълт цвят, оваляйте го в брашно.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари