11 златни правила за пържене на месо и риба: винаги перфектен резултат - съдя по празните чинии!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
11 златни правила за пържене на месо и риба: винаги перфектен резултат - съдя по празните чинии!
39916
Снимков материал: pixabay.com
11 златни правила за пържене на месо и риба: винаги перфектен резултат - съдя по празните чинии!

Може да ви изглежда, че пърженето на месо и риба е съвсем проста работа. Достатъчно е да загреете олиото и да пуснете в тигана парчетата месо или риба. Но в действителност, този процес изисква някои знания.

Научете няколко златни правила за готвене и прилагайки ги на практика, вашата храна винаги ще бъде нежна и сочна отвътре, а отвън - с приятна румена коричка.

Как да изпържим най-вкусното месо и риба

  1. Пържете месото и рибата изключително в рафинирано олио. Количеството му трябва да бъде около 8% от теглото на продукта. Също така, тиганът трябва да бъде с тежко дъно.
  2. За да се изпържи месото добре, то трябва да бъде сухо - подсушете с хартиени кърпи или салфетки. Факт е, че излишната влага образува пара, което забавя процеса на пържене и образуване на коричка.
  3. Месото трябва да бъде приготвена точно преди сервиране. Не е необходимо да го солите, преди да го пържите, тъй като това ще предизвика загуба на соковете му. По-добре е да се поръси със сол няколко минути преди края на готвенето. В резултат на ще получите хрупкава коричка. А за приятен червен цвят - месото трябва да се поръси с пудра захар.
  4. За да не почернява коричката от галета, а да стане златиста, първо оваляйте месото или рибата в разбито яйце и след това - в галета.
  5. Не трябва често да обръщате месото, докато го пържите.
  6. За да омекне   месото от стари животни, мариновайте го! Ако не, просто намажете с горчица. За по-меко месо може да го обработите с кухненски чук и да го поръсите с лимонов сок.
  7. Месо и котлети трябва да се пържат само на добре загрят тиган. Поръсете в олиото няколко капки вода - ако те зацвърчат и се изпарят почти веднага - почвайте да пържите.
  8. За да избегнете мириса при пържене на риба, сложете в тигана филийки сурови картофи.
  9. Когато пържите малки парчета месо, не използвайте капак. Също така, не слагайте много мазнина.
  10. За да е вкусно месото, преди пържене го дръжте за няколко минути във вряща вода.
  11. Ако искате да лукът за месото да придобие апетитен златистожълт цвят, оваляйте го в брашно.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft