Джинджифилът често се използва като подправка в ястията, на които искаме да добавим специален екзотичен аромат.
Въпреки това, тази билка има изключително мощни лечебни свойства. Именно затова си струва още днес да я добавите към вашия обяд или вечеря.
1. Поддържа нормалната циркулация на кръвта.
2. Облекчава киселините, които възникват по време на пътуване.
3. Подобрява усвояването на хранителните вещества.
4. Действа като превенция за настинки и грип.
5. Облекчава коремните болки и проблеми.
6. Действа като превенция от развитие на рак на дебелото черво.
7. Облекчава болките и възпаленията.
8. Има успокояващо действие върху респираторни инфекции.
9. Използва се в лечението на рак на яйчниците.
10.
11. Полезен съюзник в борбата срещу сутрешни киселини.