11 салати за отслабване и добро храносмилане - излишните килограми си отиват, дори не забелязвате кога!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
11 салати за отслабване и добро храносмилане - излишните килограми си отиват, дори не забелязвате кога!
11 салати за отслабване и добро храносмилане - излишните килограми си отиват, дори не забелязвате...
18594
11 салати за отслабване и добро храносмилане - излишните килограми си отиват, дори не забелязвате кога!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Фантастични салати за отслабване , които ще помогнат на всеки, който иска да изгуби няколко килограма. Може да избирате от това богато меню прелестни салати за тънка талия . Вкусни са, богати и лесни за приготвяне, а съдържанието на калории в тях е минимално! Резултатът - отслабвате, без дори да забележите :

Салата на Махинг за отслабване

салата от цвекло

Продукти:

2 глави сварено цвекло

2 по-големи моркова

2 скилидки чесън 

замразен грах

сол и прясно смлян черен пипер

зехтин

лимонов сок

извара/моцарела

Приготвяне:

Нарежете цвеклото заедно с морковите, както ви е удобно. Измийте граха под топла вода, за да го размразите. Сложете зехтина и нарязаните зеленчуци в тиган. Задушете го за около 10 минути, така че морковът да е още малко хрупкав, но грахът вече е сварен (но не преварен)!

Добавете счукан чесън, лимонов сок и сол, подправете. Салатата може да се яде студена или топла. Когато е в чинията, се добавя извара, моцарела или настъргано диетично сирене. Разбъркайте и може да сервирате.

Салата от зеле - за отслабване и за здраве

салата от зеле и чушки

Продукти:

1 по-малка глава бяло зеле - младо

2 червени чушки

1 зелена чушка

половин целина

2 скилидки чесън

сол

черен пипер

зехтин - качествен

оцет, капка мед и смлян кимион

Приготвяне:

Измийте зелето и нарежете на тънки ленти в дълбока купа.

Измийте чушките и ги почистете от всички семки. Нарежете на тънки ивици. Също така нарежете целината и изстискайте чесъна.

След това смесете всички зеленчуци. Полива се с оцет и зехтин, посолява се и се овкусява – може да добавите и капка мед. 

Покрийте купата и оставете да се охлади поне 3 часа преди сервиране.

Бърза салата с пилешко и зеле

салата с пиле и зеле

Продукти:

пилешки гърди - 100 гр.

бяло зеле 150 гр.

краставица 1 бр.

нискомаслено кисело мляко

Приготвяне:

Зелето се нарязва на ситно.

Сварете пилешките гърди и след това нарежете на ситно на малки кубчета.

Краставицата също се нарязва на кубчета.

Смесете всички съставки на салатата и овкусете, накрая смесете с киселото мляко.

Отлична салата за здрави черва и добро храносмилане

салата отслабване

Продукти:

Зеле - 1 глава

550 г цвекло

400 г моркови

1 ябълка - по избор

2 супени лъжици лимонов сок

2 супени лъжици настърган хрян

Приготвяне:

Почистете зеленчуците и настържете всичко възможно най-ситно. Може да добавите и настъргана ябълка. Накрая се залива със смес от лимонов сок и хрян – дресинга можем да регулираме на вкус.

Яжте няколко дни вместо класическите гарнитури, а може и да ядете вместо вечеря с пълнозърнест хляб. За около 3 седмици ще може да свалите неусетно 2-3 килограма, без да си ги върнете.

Зелева салата с цвекло за отслабване и доза витамини

витаминна салата

Продукти:

100 г зеле

1 средно голяма глава червено цвекло (варено)

1 морков

1 ябълка

лимонов сок

(билки и подправки на вкус)

За да е по-наситена салатата, може да я поднесете с варено яйце.

Приготвяне:

Нарежете зеленчуците и ябълката на по-тънки ивици или използвайте ренде.

Разбъркайте в купа и поръсете с лимонов сок.

Оставете салатата да престои в хладилника за малко, преди да сервирате.

Ако приготвите салата за вечеря, може да я поднесете с нарязано на парчета сварено яйце.

Лека салата за обяд и вечеря

салата варено пиле

Продукти:

домати 1 бр.

краставица 1 бр.

пилешки гърди 200 гр.

соев сос - 1 супена лъжица

листа от маруля

чесън 1 скилидка

сол, подправки на вкус

зехтин на вкус

Приготвяне:

Пригответе необходимите съставки.

Измитите пилешки гърди се нарязват на ситно, посоляват се, поръсват се с чесън и се мариноват в соевия сос за 20 минути.

Запържете пилешките гърди в тиган на най-силен огън от двете страни, докато се образува златиста коричка.

Измийте и подсушете листата на салата. 

Нарежете краставицата на полукръгове и я поставете върху листата от маруля.

Нарежете доматите и добавете към салатата.

Накрая прибавете пилешкото.

Подправете със сол, черен пипер, зехтин, разбъркайте и сервирайте на масата.

Страхотна салата от рулца от раци

салата рулца от раци

Продукти:

240 г рулца от раци

380 г стерилизирана царевица

300 г пресни краставици

200 г китайско зеле

За дресинга:

1 кофичка кисело мляко

1 супена лъжица зехтин

1 супена лъжица лимонов сок

Шепа пресни подправки на вкус (риган, босилек, провансалски подправки)

1 чаена лъжичка морска сол

Щипка черен смлян пипер

Приготвяне:

Нарежете краставиците и китайското зеле на по-малки парчета. Задушете на пара рулцата от раци (приблизително 5-10 минути) и нарежете на парчета. Отцедете царевицата от водата.

Смесете всички съставки в купа и подправете със сол и черен пипер. Смесете всички съставки за дресинга и добавете към зеленчуците и рулцата.

Салата от моркови за отслабване

моркови и праз

Продукти:

2 големи стръка праз

3 моркова

2 ябълки

3 супени лъжици зехтин

щипка сол

2 супени лъжици майонеза без олио

2 супени лъжици натурално кисело мляко

1 чаена лъжичка мед или кафява захар

Приготвяне:

Измиваме и почистваме праза, морковите и ябълките. Празът се нарязва на колелца, а ябълките и морковите се настъргват на едро ренде.

Сложете праза в купа, добавете зехтина, поръсете със сол, разбъркайте и оставете да почине за малко – празът ще омекне добре.

Смесете майонезата с киселото мляко и меда. Добавете морковите и ябълките към нарязания праз, залейте със соса и разбъркайте добре. Съхранявайте в хладилник.

Лека салата от китайско зеле

салата китайско зеле

Продукти:

1 по-малка глава китайско зеле

250 г чери домати

50-60 г сирене с по-ниско съдържание на мазнини

1 парче пилешки гърди

2 филийки хляб (в идеалния случай пълнозърнест)

За дресинга:

3 супени лъжици кисело мляко

2 скилидки чесън

1 чаена лъжичка ситно нарязан копър

1 супена лъжица ситно нарязан магданоз

Сол и черен пипер на вкус

Лимонов сок

Приготвяне:

Почистете пилето, измийне го и го сварете, или го нарежете на по-малки парчета и го запържете в зехтин.

Нарежете китайското зеле на лентички, а доматите нарежете на полумесеци и смесете със зелето.

Отстранете кората от хляба и нарежете на парчета. Прехвърлете в тава, постлана с фолио, поръсете със зехтин и поставете в загрята фурна. Печете, докато повърхността на крутоните стане златиста.

Пригответе дресинга - смесете всички съставки в купа и овкусете с лимонов сок, сол и подправки.

Нарежете пилето на по-малки парчета, добавете към нарязаните зеленчуци, поръсете със сирене и полейте с дресинга. Накрая поръсете с крутони.

Перфектен обяд: Лека пилешка салата с медено-горчичен дресинг

салата с пиле и боб

Лесна вечеря, която ще ви задоволи и можете да й се отдадете без угризения на съвестта. Вкусно пиле, пресни зеленчуци и фантастичен медено-горчичен дресинг. Просто деликатес, който ще очаквате с нетърпение от сутринта!

Продукти:

2 парчета пилешки гърди

1 консерва царевица

1 консерва червен боб

1 зелена чушка

2 домата

1 среден лук

1 скилидка чесън

Магданоз

Подправки за пиле

Дресинг:

1/3 супена лъжица зехтин

3 супени лъжици оцет

3 супени лъжици горчица

2 чаени лъжички мед

2 скилидки чесън

½ чаена лъжичка мащерка

Приготвяне:

Изплакнете пилето и го подсушете с кърпа. Нарежете на кубчета и поръсете с подправките. Сложете в хладилника да се маринова за около 60 минути и след това го запържете внимателно.

Отцедете царевицата и червения боб от водата и ги сложете в по-голяма купа. Добавете чушките и доматите, нарязани на по-едри кубчета, като отстраните излишния сок от доматите. Добавете ситно нарязан лук, нарязан магданоз и счукан чесън в купата.

Добавете пилешките късчета към зеленчуковата смес и разбъркайте.

Пригответе дресинга: Смесете в купа оцет, олио, горчица, мед, мащерка и счукан чесън и оставете да почине за около 20 минути. Накрая залейте зеленчуково-пилешката салата, разбъркайте добре и може да сервирате!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft