Фантастични салати за отслабване , които ще помогнат на всеки, който иска да изгуби няколко килограма. Може да избирате от това богато меню прелестни салати за тънка талия . Вкусни са, богати и лесни за приготвяне, а съдържанието на калории в тях е минимално! Резултатът - отслабвате, без дори да забележите :
Салата на Махинг за отслабване
Продукти:
2 глави сварено цвекло
2 по-големи моркова
2 скилидки чесън
замразен грах
сол и прясно смлян черен пипер
зехтин
лимонов сок
извара/моцарела
Приготвяне:
Нарежете цвеклото заедно с морковите, както ви е удобно. Измийте граха под топла вода, за да го размразите. Сложете зехтина и нарязаните зеленчуци в тиган. Задушете го за около 10 минути, така че морковът да е още малко хрупкав, но грахът вече е сварен (но не преварен)!
Добавете счукан чесън, лимонов сок и сол, подправете. Салатата може да се яде студена или топла. Когато е в чинията, се добавя извара, моцарела или настъргано диетично сирене. Разбъркайте и може да сервирате.
Салата от зеле - за отслабване и за здраве
Продукти:
1 по-малка глава бяло зеле - младо
2 червени чушки
1 зелена чушка
половин целина
2 скилидки чесън
сол
черен пипер
зехтин - качествен
оцет, капка мед и смлян кимион
Приготвяне:
Измийте зелето и нарежете на тънки ленти в дълбока купа.
Измийте чушките и ги почистете от всички семки. Нарежете на тънки ивици. Също така нарежете целината и изстискайте чесъна.
След това смесете всички зеленчуци. Полива се с оцет и зехтин, посолява се и се овкусява – може да добавите и капка мед.
Покрийте купата и оставете да се охлади поне 3 часа преди сервиране.
Бърза салата с пилешко и зеле
Продукти:
пилешки гърди - 100 гр.
бяло зеле 150 гр.
краставица 1 бр.
нискомаслено кисело мляко
Приготвяне:
Зелето се нарязва на ситно.
Сварете пилешките гърди и след това нарежете на ситно на малки кубчета.
Краставицата също се нарязва на кубчета.
Смесете всички съставки на салатата и овкусете, накрая смесете с киселото мляко.
Отлична салата за здрави черва и добро храносмилане
Продукти:
Зеле - 1 глава
550 г цвекло
400 г моркови
1 ябълка - по избор
2 супени лъжици лимонов сок
2 супени лъжици настърган хрян
Приготвяне:
Почистете зеленчуците и настържете всичко възможно най-ситно. Може да добавите и настъргана ябълка. Накрая се залива със смес от лимонов сок и хрян – дресинга можем да регулираме на вкус.
Яжте няколко дни вместо класическите гарнитури, а може и да ядете вместо вечеря с пълнозърнест хляб. За около 3 седмици ще може да свалите неусетно 2-3 килограма, без да си ги върнете.
Зелева салата с цвекло за отслабване и доза витамини
Продукти:
100 г зеле
1 средно голяма глава червено цвекло (варено)
1 морков
1 ябълка
лимонов сок
(билки и подправки на вкус)
За да е по-наситена салатата, може да я поднесете с варено яйце.
Приготвяне:
Нарежете зеленчуците и ябълката на по-тънки ивици или използвайте ренде.
Разбъркайте в купа и поръсете с лимонов сок.
Оставете салатата да престои в хладилника за малко, преди да сервирате.
Ако приготвите салата за вечеря, може да я поднесете с нарязано на парчета сварено яйце.
Лека салата за обяд и вечеря
Продукти:
домати 1 бр.
краставица 1 бр.
пилешки гърди 200 гр.
соев сос - 1 супена лъжица
листа от маруля
чесън 1 скилидка
сол, подправки на вкус
зехтин на вкус
Приготвяне:
Пригответе необходимите съставки.
Измитите пилешки гърди се нарязват на ситно, посоляват се, поръсват се с чесън и се мариноват в соевия сос за 20 минути.
Запържете пилешките гърди в тиган на най-силен огън от двете страни, докато се образува златиста коричка.
Измийте и подсушете листата на салата.
Нарежете краставицата на полукръгове и я поставете върху листата от маруля.
Нарежете доматите и добавете към салатата.
Накрая прибавете пилешкото.
Подправете със сол, черен пипер, зехтин, разбъркайте и сервирайте на масата.
Страхотна салата от рулца от раци
Продукти:
240 г рулца от раци
380 г стерилизирана царевица
300 г пресни краставици
200 г китайско зеле
За дресинга:
1 кофичка кисело мляко
1 супена лъжица зехтин
1 супена лъжица лимонов сок
Шепа пресни подправки на вкус (риган, босилек, провансалски подправки)
1 чаена лъжичка морска сол
Щипка черен смлян пипер
Приготвяне:
Нарежете краставиците и китайското зеле на по-малки парчета. Задушете на пара рулцата от раци (приблизително 5-10 минути) и нарежете на парчета. Отцедете царевицата от водата.
Смесете всички съставки в купа и подправете със сол и черен пипер. Смесете всички съставки за дресинга и добавете към зеленчуците и рулцата.
Салата от моркови за отслабване
Продукти:
2 големи стръка праз
3 моркова
2 ябълки
3 супени лъжици зехтин
щипка сол
2 супени лъжици майонеза без олио
2 супени лъжици натурално кисело мляко
1 чаена лъжичка мед или кафява захар
Приготвяне:
Измиваме и почистваме праза, морковите и ябълките. Празът се нарязва на колелца, а ябълките и морковите се настъргват на едро ренде.
Сложете праза в купа, добавете зехтина, поръсете със сол, разбъркайте и оставете да почине за малко – празът ще омекне добре.
Смесете майонезата с киселото мляко и меда. Добавете морковите и ябълките към нарязания праз, залейте със соса и разбъркайте добре. Съхранявайте в хладилник.
Лека салата от китайско зеле
Продукти:
1 по-малка глава китайско зеле
250 г чери домати
50-60 г сирене с по-ниско съдържание на мазнини
1 парче пилешки гърди
2 филийки хляб (в идеалния случай пълнозърнест)
За дресинга:
3 супени лъжици кисело мляко
2 скилидки чесън
1 чаена лъжичка ситно нарязан копър
1 супена лъжица ситно нарязан магданоз
Сол и черен пипер на вкус
Лимонов сок
Приготвяне:
Почистете пилето, измийне го и го сварете, или го нарежете на по-малки парчета и го запържете в зехтин.
Нарежете китайското зеле на лентички, а доматите нарежете на полумесеци и смесете със зелето.
Отстранете кората от хляба и нарежете на парчета. Прехвърлете в тава, постлана с фолио, поръсете със зехтин и поставете в загрята фурна. Печете, докато повърхността на крутоните стане златиста.
Пригответе дресинга - смесете всички съставки в купа и овкусете с лимонов сок, сол и подправки.
Нарежете пилето на по-малки парчета, добавете към нарязаните зеленчуци, поръсете със сирене и полейте с дресинга. Накрая поръсете с крутони.
Перфектен обяд: Лека пилешка салата с медено-горчичен дресинг
Лесна вечеря, която ще ви задоволи и можете да й се отдадете без угризения на съвестта. Вкусно пиле, пресни зеленчуци и фантастичен медено-горчичен дресинг. Просто деликатес, който ще очаквате с нетърпение от сутринта!
Продукти:
2 парчета пилешки гърди
1 консерва царевица
1 консерва червен боб
1 зелена чушка
2 домата
1 среден лук
1 скилидка чесън
Магданоз
Подправки за пиле
Дресинг:
1/3 супена лъжица зехтин
3 супени лъжици оцет
3 супени лъжици горчица
2 чаени лъжички мед
2 скилидки чесън
½ чаена лъжичка мащерка
Приготвяне:
Изплакнете пилето и го подсушете с кърпа. Нарежете на кубчета и поръсете с подправките. Сложете в хладилника да се маринова за около 60 минути и след това го запържете внимателно.
Отцедете царевицата и червения боб от водата и ги сложете в по-голяма купа. Добавете чушките и доматите, нарязани на по-едри кубчета, като отстраните излишния сок от доматите. Добавете ситно нарязан лук, нарязан магданоз и счукан чесън в купата.
Добавете пилешките късчета към зеленчуковата смес и разбъркайте.
Пригответе дресинга: Смесете в купа оцет, олио, горчица, мед, мащерка и счукан чесън и оставете да почине за около 20 минути. Накрая залейте зеленчуково-пилешката салата, разбъркайте добре и може да сервирате!